Vilpas matkaa Tampereelle − ”Kohtaamme sarjan parhaan joukkueen heidän kotikentällään”

Keskiviikon Korisliigan kahdessa ottelussa Pyrintö saa Tampereelle vieraakseen Salon Vilppaan ja Ura Basket matkustaa Kouvolaan, missä Jatke Areenan vesivahingon aiheuttamat tuhot on saatu korjattua.

Pyrintö on ottanut kahdesta toistaiseksi pelaamastaan ottelusta selvät voitot ja tamperelaiset ovat tehtailleet peleissä 108 ja 110 pistettä, joten ainakin joukkueen hyökkäyspeli on heti kauden alusta lähtien kuosissa.

− Kahden voitokkaan ottelun jälkeen meillä on pitkähkö pelitauko takana ja vastassa on nyt yksi suurimmista mestarisuosikeista. Joonas Iisalo on rakentanut hieman erinäköisen joukkueen kuin parina viime kautena, mutta heidän pelistään löytyy kuitenkin edelleen tuttuja elementtejä ja pelin pyörittäjänä [Teemu] Rannikko on liigan eliittiä, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi seuran kotisivuilla.

Pyynikillä Pyrintö pääsee otteluun myös parhaalla ryhmällään, kun ainoastaan Lassi Kilpisen pelikunnon suhteen on pieniä kysymysmerkkejä.

Vilpas puolestaan hävisi sarjakauden avauspelinsä Kauhajoella, mutta on sen jälkeen ottanut kolme voittoa. Salolaisten kokoonpanosta puuttuu vielä Henri Kantonen, mutta muuten Vilpaskin on liikkeellä Tampereella parhaalla joukkueellaan.

− Alkukauden numeroiden valossa kohtaamme sarjan parhaan joukkueen heidän kotikentällään. Aiemmat peliesitykset eivät näin olleen riitä voittoon Pyynikillä, Vilppaan päävalmentaja Iisalo kertoi.

Parketti on mopattu ja pelit pääsevät käyntiin Kouvolassa

Kouvot joutui aloittamaan kautensa kahdella (tappiollisella) vierasottelulla, kun kouvolalaisten kotihalli kärsi vesivahingon ennen kauden alkua. Nyt lattia on taas kuiva ja Kouvot pääsee kotikentälleen.

Lisäksi Kouvot voi iloita siitä, että kasassa on taas lähes täysi ryhmä, kun avauspeleistä sivussa ollut kolmikko Tuomas Hirvonen, David Gonzalvez ja Brian Asbury on mukana kokoonpanossa. Ainoastaan Arttu Saarijärvi parantelee yhä vammojaan.

Kouvot aikoi lähteä kauteen vain kolmella ulkomaalaispelaajalla, mutta hankki Gonzalvezin loukkaantumista paikkaamaan Elbert Matthewsin. Nyt Matthews on pelannut niin hyvin, että kouvolalaiset päättivätkin jatkaa kauttaan neljällä jenkillä.

Kaarinalainen Ura Basket puolestaan otti viime viikolla seuran historian ensimmäisen voiton Korisliigassa, kun KTP kaatui Kotkassa. Molemmat joukkueet ovat saaneet levätä ja harjoitella viikon verran edellisten peliensä jälkeen, joten keskiviikon otteluun Kouvolassa tullaan tuorein jaloin.

− Ura Basket otti komean voiton Kotkasta. [Fiifi] Aidoon taito, [Malik] Dimen urheilullisuus ja yhtenäinen tekeminen aiheuttavat meille ongelmia. Meillä on taas peli hieman vaiheessa. Asburyn ja loukkaantuneiden liittyessä harjoitusvahvuuteen kausi alkaa tavallaan alusta, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi seuran kotisivuilla.

− Divari A:n pelit hieman vaikeuttavat valmistautumista. Emme onnistuneet rekrytoimaan riittävästi pelaajia kahteen joukkueeseen ja tilanne on haastava, koska haluamme antaa nuorisoketjulle kehittymiseen tarvittavat lepohetket. Tarvitsemme hyvää suunnitelmallisuutta, kärsivällisyyttä ja onnea loukkaantumisten kanssa, Lehtonen kertoi.

− Asburyn ja kuntoutuneiden myötä näyttää siltä, että meillä on erilainen Kouvot vastassa kuin mitä on nähty harjoitusotteluissa ja kauden ensimmäisissä matseissa. Moni voi myös yllättyä, kuinka valmiita he ovat heti taktisesti toteuttamaan omaa konseptiaan, koska tervehtyneille se on entuudestaan tuttu ja Asburyllekin osa jo ex-seuransa Pyrinnön pelikirjasta, Uran apuvalmentaja Juho Kailio kertoi seuran kotisivuilla.

− Meillä on ollut hankala valmistautuminen tulevaan otteluputkeen omien loukkaantumistemme takia, ja olemme uutena ryhmänä pelimme toteutuksessa muita jäljessä. Meillä on edelleen kuitenkin käytössämme ainakin yhdeksän hyvää pelaajaa, jotka ehtivät jo edellisessä pelissä osoittaa, että jos onnistumme puolustussuunnitelmassamme ja pääsemme hyökkäyksessä kiinni etuihin, on kaikki mahdollista.

− Henkilökohtaisesti odotan innolla paluuta Kouvolaan ja kaikkien tapaamista. Pitää vaan olla varovainen, ettei kävele vahingossa väärään koppiin, Kailio kertoi.