Vilpas on hampaitaan myöden kiinni finaalipaikassa − ”Kiva oli sylkeä palasia lopussa”

Salon Vilpas otti toistamiseen vierasvoiton Kisahallissa, kun runkosarjan voittaja Seagulls kaatui Teemu Rannikon voittokorilla.

Seagulls – Vilpas 85-87
Ottelun tilastot

Välieräsarjan toisen ottelun lopun penkillä istunut Rannikko ei tällä kertaa seurannut pelin ratkaisuhetkiä sivusta. Sen sijaan 40-vuotias otti tärkeitä levypalloja, rauhoitti joukkueen peliä ja upotti voittoheiton.

Aivan viime sekunneilla Vilppaan veteraani oli vielä valmis maksamaan kovempaakin hintaa, kun hän heitti tahallaan ohitse toisen vapaaheittonsa, pallo päätyi Shawn Huffin käsiin ja Rannikko esti minkäänlaisen heittoyrityksen − tosin ottamalla Huffin kyynärpään suuhunsa.

− Kiva oli sylkeä hampaan palasia tuossa lopussa, mutta ei mitään pahempaa, Rannikko kertoi tv-haastattelussa.

Ottelu oli ensimmäiset 25-30 minuuttia Vilppaan hallussa, hieman samaan tapaan kuin sarjan avausottelukin. Kun Seagullsin ykköstähdellä Kendale McCullumilla oli todella synkkä päivä (4p, 13 heittoa ohi), nousivat esille kuitenkin muut miehet Lokkien riveistä.

Kirin aloitti Porter Troupe (22p) ja sitä jatkoi päätösneljänneksellä Corban Collins (14p).

− Collins alkoi vetää skriinin takaa niitä kolmosia, ja Troupe myös. Olimme sen kanssa vähän vaikeuksissa, Rannikko sanoi.

Vilppaan peli taas hyökkäyspäässä pysähtyi ja tyrehtyi, kun kerta toisensa jälkeen pallo pelattiin Jeremiah Woodille (26/7) postiin. Erittäin tehokkaasti koreja naputellut Wood ei enää kyennytkään samaan joka hyökkäyksessä ja salolaisilla meni hetkeksi sormi suuhun.

− Se mitä olemme koko pudotuspelien ajan näyttäneet, on ettemme hirveän helpolla luovuta. Peleissä tulee huonoja vaiheita ja tulemme silti takaisin, Rannikko kertoi.

Kun tasatilanteessa mentiin jatkoajalle, näytti peli ensin olevan isäntä-Lokkien käsissä. Vilppaan puolustus kuitenkin pysäytti Seagullsin hyökkäykset ja lopulta myös vieraiden korinteko heräsi taas henkiin. McCullumin todella vaisu pelaaminen ei myöskään ennakkosuosikkia auttanut.

− Lopussa saimme jatkoajalla ne tärkeät stopit, Rannikko sanoi.

Rannikko pisti hyppyheiton vapaaheittoviivalta sisään oman puolustuslevynsä jälkeen, McCullum missasi yrityksensä ja lopulta Wood puolusti Wayne Martinin yrityksen korin alta todella upeasti.

Vilpas siirtyi välieräsarjassa 2-1-johtoon, tosin ilman Rannikon hampaan palasia ja alaraajavamman takia pelistä sivuun joutunutta Juho Nenosta. Sarja jatkuu Salossa keskiviikkona, kun taas Korisliigan välierät maanantaina Tampereella Pyrinnön kotiottelulla Karhubasketia vastaan.