Vilpas puristi jälleen tiukan voiton Seagullsista − ”Kollektiivinen itseluottamus joukkueessa nousee”

Sarjajohtaja Salon Vilpas ei hätkähtänyt Helsinki Seagullsin vahvaa alkua ja nousi kolmannen kerran joukkueiden keskinäisissä otteluissa niukkaan voittoon vieraskentällä.

Seagulls − Vilpas 83-89
Ottelun tilastot

Seagulls johti peliä Kisahallissa parhaimmillaan jo 14 pisteellä, kun Vilppaan hyökkäyspeli näytti olevan täysin jäässä. Vierasjoukkue kivitti kahdeksan ensimmäistä kolmen pisteen heittoyritystään, eikä pisteitä irronnut lähempääkään.

Sarjakärjen kone kuitenkin starttasi vain hitaasti, sillä ottelun edetessä ohjakset siirtyivät hiljalleen Vilppaan käsiin. Kun salolaiset viimein ottivat johdon itselleen, eivät he siitä enää myöskään luopuneet.

Vaikka joukkue oli Helsingissä ilman kahta avauskokoonpanonsa pelaajaa Teemu Rannikkoa ja Brandon Tayloria, ei tämä sarjaykkösen tahtia haittaa, kun salolaisilla on Korisliigan laajin ryhmä. Nyt esille nousivat Henri Kantonen (14p) ja Riku Laine (8/6/3s), jotka normaalisti olisivat jääneet selvästi vähemmille peliminuuteille.

Vilppaan rinnalle ja ohi takoi puolestaan Juho Nenonen (16/5) kolmosillaan ja loppuminuuttien ratkaisijana toimi Antonio Ballard (18/7).

Seagulls sinnitteli mukana, vaikka pelin virtaus avausneljänneksen jälkeen selvästi kääntyikin vierasjoukkueelle. Lopulta puhti ei aivan riittänyt − kuten Seagullsille on käynyt viime otteluissa monesti aiemminkin.

Helsinkiläiset saavat tosissaan taistella pudotuspelipaikasta, vaikka ryhmä on huomattavasti nimekkäämpi ja kovapalkkaisempi kuin takaa-ajajansa. Vielä toistaiseksi Lokit ovat kahdeksannella sijalla, mutta vain yhden voiton edellä nousukuntoista Lapuan Kobria.

− Alussa olimme 14 pinnaa häviöllä, mutta tulimme takaisin ja pidimme siitä johdosta kiinni. Nuo viimeiset 30 minuuttia olivat ihan asiallista pelaamista, Vilppaan Kantonen kertoi.

− Mielestäni me sen heikon alun jälkeen pääsimme peliin mukaan ja seuraavat neljännekset menivät vähän enemmän meidän tahtiin, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo sanoi.

− Tämä on ihan hyvä tulevaisuutta ajatellen, että pelasimme ilman Teemua [Rannikko] ja BT:tä [Brandon Taylor]. Kun kaksi avausviisikon jätkää on sivussa, muut pelaajat joutuvat ottamaan vastuuta. Esimerkiksi Henri Kantonen pelasi tänään ihan mahtavan pelin.

− Kollektiivinen itseluottamus joukkueessa nousee, kun tiukat pelit pystyy kääntämään voitoiksi, Iisalo kertoi.

− Pienestä on kiinni meillä. Tällä hetkellä olemme näin hyviä, eikä yhtään parempia. Meidän pitää tehdä vielä paljon töitä, että pystymme voittamaan kärkijoukkueita. Meidän pitää pelata viisaammin ratkaisuhetkillä. Nyt hölmöilimme ja ne pitää korjata, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas kertoi.

Vilppaan seuraava ottelu on keskiviikkona, jolloin luvassa on todellinen Korisliigan huippuottelu. Yhdeksän ottelun voittoputkessa seilaava puolustava mestari Karhubasket saapuu Saloon Vilppaan vieraaksi. Iisalo lupaili, että niin puujalasta kärsinyt Rannikko kuin Taylor ovat pelikuntoisia tuossa ottelussa.

Sunnuntaipäivän Korisliigan toisessa ottelussa Kataja otti kotonaan Joensuussa 91-80-voiton Kouvoista. Daniel Mullings teki isännille 32 pistettä ja raapi 11 levypalloa. Harmaita pilviä Pohjois-Karjalan ylle kertyi, kun huippukautta pelaava Topias Palmi loukkasi itseään pelissä.

Kouvot sai Thomas Gipsonin takaisin parketeille ottelussa, mutta järkälesentterin peliaika jäi vielä vain reiluun varttiin ja pistesaldo kymmeneen.