Vilpas ryöpytti Seagullsia − ”Ei yhden, kahden tai edes kolmen pelaajan varassa”

Salon keskiviikkoillassa nähtiin yksi pudotuspelien dominoivimmista suorituksista, kun Vilpas antoi kyytiä Seagullsille. Salolaiset siirtyivät 3-1-johtoon välieräsarjassa ylivoimaisella suorituksella.

Vilpas – Seagulls 107-82
Ottelun tilastot

Vilpas tykitti pelin alussa itsensä johtoon kolmen pisteen heitoilla, ei hellittänyt vauhtia missään vaiheessa ja oli Seagullsia edellä kilometrin verran.

− Meidän hyökkäyspelaamisemme oli niin monipuolista. Se ei ollut yhden, kahden tai edes kolmen pelaajan varassa, vaan saimme apuja niin monelta pelaajalta, Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen kertoi tv-haastattelussa.

Isännät heittivät kolmosensa sisään 47 % tarkkuudella ja kakkosensa 59 % teholla. Onnistujia olivat käytännössä kaikki kentällä käyneet pelaajat. Aatu Kivimäki (12/5s) oli jälleen yhtä hyvä kuin läpi lähes koko pudotuspelien ja kaksinumeroiseen pistesaldoon kykenivät myös Jeremiah Wood (16/6/7), Myles Stephens (19/7) ja Ladarien Griffin (13/6)

Edellisen pelin jalkavamman takia missannut Juho Nenonen (15p) taas kömpi takaisin kentälle ja antoi kaikkensa, samoin Teemu Rannikko (16/5s) oli parhaalla peli-ilmeellä parketilla.

− Eilen oli hyvin epäselvää ketkä pystyvät pelaamaan. Juho näytti aikamoista taistelijan luonnetta ja veti hurjan matsin tuohon. [Deondre] Parksin loukkaantumisesta saatiin vielä yksi ekstrabuusti tuohon, että kaikkien pitää vetää vielä paremmin, Rannikko kertoi tv-haastattelussa.

− Ei niitä pelejä montaa ole jäljellä. Hyvä jos se siltä vielä näyttää, että tuolla pärjää, Rannikko kommentoi omia otteitaan.

Parksin jalkavamman uusiutuminen oli ainoa musta pilvi Salon taivaalla. Takamies loukkaantui vain parin minuutin pelin jälkeen ja nähtiin sen jälkeen vaihtopenkillä kyynärsauvan kanssa.

Seagullsin ilta taas oli synkkä likipitäen alusta loppuun. Joukkue ei pysynyt Vilppaan perässä oikein missään vaiheessa. Alussa isäntäjoukkue karkasi poikkeuksellisen tarkoilla kaukoheitoilla, mutta myöhemminkään missään kohdin helsinkiläiset eivät saaneet kunnon kiriä aikaiseksi tai omaa peliään kasaan.

Lokkien parhaiten ottelusta suoriutuivat Shawn Huff (22/8) ja Wayne Martin (21/5). Myös loistavan runkosarjan pelannut Kendale McCullum (18/6/5) oli hieman paremmalla jalalla liikkeellä, mutta siihen helsinkiläisten onnistujat loppuivatkin.

Vilppaan voitto vei joukkueen 3-1-johtoon, minkä myötä finaalipaikka on perjantaina Kisahallissa katkolla joukkueelle. Seagullsilta kaivataan reilua ryhtiliikettä, kun taas Vilpas voi lähteä peliin rauhallisin mielin keskiviikkona nähdyn perusteella.

− Yritämme olla niin valmiita siihen perjantain peliin kuin voimme olla. Aloitushypystä neljäkymmentä minuuttia pitää meidän konsepti kasassa, Rannikko sanoi.