Vilpas vaihtoi vaivaisen Haughtonin Skeeniin − ”Yksi sarjan parhaista isoista pelaajista”

Salon Vilpas vaihtoi yhden amerikkalaispelaajansa toiseen vain hetkeä ennen Korisliiga-kauden avausta. Vammoista kärsinyt David Haughton sai lähteä ja tilalle tuli viime kaudella Kouvoissa pelannut Jamie Skeen.

− David kärsi alkupäivistä lähtien yläraajavammasta, joka on estänyt täysipainoisen harjoittelun ja vaikutti varmasti myös miehen peliesityksiin. Hän ei päässyt harjoituspeleissä ja harjoituksissa sellaiselle tasolle, jonka joukkueemme tarvitsee, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo kertoi seuran tiedotteessa.

Tilalle salolaiset löysivät jo samana päivänä Kouvolasta tutun Skeenin. Yhdysvaltalaiselle ei irronnut pelipaikkaa Kreikan pääsarjan Panioniosista, joten suunta miehellä on takaisin Korisliigaan.

30-vuotias Skeen teki viime kaudella Kouvoissa runkosarjassa 12,6 pistettä ja otti 5.5 levypalloa. Pudotuspeleissä 203-senttinen köriläs oli vielä kovemmassa iskussa numeroin 17,8 / 8,0.

Skeen on melkoinen koriskiertolainen, sillä kesänsä hän vietti pelaten Uudessa-Seelannissa ja aiemmin uralta passissa on merkinnät Ranskasta, Israelista, Italiasta, Puerto Ricosta, Belgiasta ja Kosovosta.

− Skeen osoitti viime kaudella olevansa yksi sarjan parhaista isoista pelaajista. Hänen monipuolisuutensa hyökkäyspäässä on poikkeuksellista Korisliigassa. Hän pystyy postaamaan, heittämään, rullaamaan, poppaamaan ja syöttämään.

− Puolustuksessa hänen kokonsa mahdollistaa keskustan suojelemisen. Odotan innolla, millaisia taktisia variaatioita saamme kentälle Skeenin myötä, Iisalo kertoi.