Vilppaalta myrskyvaroitus, puhalsi ilmat ulos Nokian Hirvikoski-illasta

Nokialla vietettiin sunnuntaina Henri Hirvikosken iltaa, kun kokenut pelimies pelasi uransa viimeisen runkosarjaottelun kotiyleisönsä edessä. Vierailija Vilpas ei juhlista kuitenkaan välittänyt, vaan iski rumat luvut Nokian hallin taululle.

BC Nokia – Vilpas 65-114
Ottelun tilastot

Vilpas oli pelissä juuri niin ylivoimainen kuin se parhaimmillaan on tällä kaudella ollut. Runkosarjan voitto on salolaisille ansaittu, ja valmentaja Joonas Iisalo on loitsinut ryhmänsä sellaiseen vireeseen, että joukkue on pudotuspeleissä hyvin vaikeasti voitettava.

Sunnuntaina Vilpas hallitsi pelin alkua, pelin keskivaihetta ja pelin loppua − ja oikeastaan kaikkia pelin aspekteja kentällä. Salolaiset karkasivat johtoon välittömästi ja saivat lähteä puoliaikatauolle jo 31 pisteen johdossa. Tuo johto vain jatkoi kasvamistaan ja lopulta voittomarginaali oli peräti 49 pistettä.

− Meiltä hyvä puolustuspään peli. Pääsimme tekemään helppoja koreja ja sitä kautta saimme peliimme iloisuutta. Iloinen peli näkyi koko ottelun ajan, Vilppaan Matias Ojala kertoi.

Iloista salolaisten peli todellakin oli, kun käytännössä kaikki kokoonpanon pelaajat onnistuivat vuorollaan. Erityisesti Ojala oli kovassa sihdissä, kun kaikki yhdeksän heittoa putosivat sisään ja saldoksi tuli 21 pistettä.

BC Nokia taas on riipinyt itsensä sarjataulukossa kolmannella sijalla, mikä saavutus näädille on tullut ottamalla kovia voittoja jo monen viikon ajan. Nokialaisten nousun aikana joukkue on onnistunut peleissä lähes poikkeuksetta mallikkaasti, mutta runkosarjan viimeinen kotipeli meni ohi-sektorille.

− Se oli jotenkin aistittavassa, että olemme tammikuusta lähtien runtanneet todella merkityksellisiä pelejä ja otettu kovia päänahkoja. Olemme puskeneet toisiamme, että kun otamme vielä tämän voiton ja tämän voiton, nousemme ylemmäs runkosarjassa. Henkisesti ja fyysisesti kova urakka, ja tässä tuli vähän sellainen ulospuhallus, juhlakalu Hirvikoski kertoi.

− Sitten se oli tuon näköistä, mitä se tänään oli, Hirvikoski summasi.

Vaikka Vilpas olikin Nokialla ylivoimainen, voi ainakin eron suuruudesta osan laittaa sen piikkiin, että BC:n ryhmä ei ollut ihan täysin läsnä kotipelissään.

− Me olemme nyt uudenvuoden jälkeen kiristäneet ja kiristäneet. Kun nämä kaikki henkimaailman jutut yhdistää, tulee tällainen välipeli − se ulospuhallus oli hyvä luonnehdinta, BC Nokian valmentaja Ville Tuominen sanoi.

− Vastustaja oli älyttömän hyvä. Yritän kuitenkin kääntää sen niin, että välillä kun saat kunnolla selkään, tullaan muutama pykälä alaspäin ja pistetään ne työhousut jalkaan. Meillä on tässä viikko aikaa siihen peliin, joka oikeasti merkitsee, Tuominen kertoi.

Vilppaan valmentaja Iisalo on saanut jo pitkään kaikessa rauhassa luotsata ryhmäänsä kohti kevään kovempia haasteita. Salolaisten sairastupa on tyhjä, peli kulkee lähes täydellisesti ja asetelma pudotuspeleihin on optimaalinen. Tässä vaiheessa Vilpas on selvästi suurin mestarisuosikki.

− Olemme olleet tässä tilanteessa kauemmin kuin Nokia. Meillä jo kuukauden verran peleillä ei taulukon kannalta ole väliä. Koko ajan koetamme kuitenkin luoda hyviä tapoja. Tänään esityksemme oli oikein ehjä, Iisalo kertoi.

− Keskittymisemme on jo puolitoista viikkoa ollut KTP:ssä, sieltä tulevat ensimmäiset isot haasteet, Vilpas-valmentaja sanoi.

Nokian 31-vuotias Hirvikoski päättää uransa tähän kauteen ja miestä juhlittiin sunnuntain pelissä. Kymmenen kautta Korisliigaa ja lisäksi kuusi vuotta Nokialla divisioonaa taistellut Hirvikoski oli ottelun jälkeen silminnähden liikuttunut.

Lehdistötilaisuudessa varsinaisten pelikommenttien jälkeen mies halusi lausua kiitoksia, mutta ei lopulta kyennyt liikutukseltaan kuin toteamaan lyhyesti:

− Tämä oli minulle iso ilta.

BC Nokian kannalta ohipelillä ei suurta merkitystä ollut, mutta avainpelaajien turhautuminen tällaisessa ottelussa oli huono signaali vastoinkäymisiin reagoimisesta. Tähtitakamies Vincent Council ei tahtonut osua heitoillaan ja jäi pelissä seitsemän pisteen saldoon. Kolmannen erän loppusekunneilla Council torppasi pallottoman Miikka Luosmaan täysin tarpeettomalla olkapäätaklauksella. Samankaltaisiin aivopieruihin ei viikon päästä enää ole varaa.