Vuoristorataa ja koiratappelua Lapualla − Kobrat hinaamassa itseään pudotuspeleihin

Dramaattinen loppuratkaisu takasi sen, että Lapuan Kobrat on yhden askeleen lähempänä Korisliigan pudotuspeleihin selviämistä. Khalil Small (25/9) pussitti voittokorin summerin soidessa tapahtumaketjun jälkeen, mikä Kouvot-valmentaja Jyri Lehtosen sanoin tapahtuu ehkä kerran kymmenestätuhannesta.

Kobrat − Kouvot 78-76
Ottelun tilastot

Kouvot dominoi ottelun päätösneljänneksen alkua ja oli jo yhdeksän pisteen johdossa. Viimeisillä minuuteilla isäntäryhmä kuitenkin sai jostakin energialatauksen, minkä avulla Kobrat kiri ottelun tasoihin ja vielä ohi voittoon.

Kobrien kannalta voitto näytti jo lipeävän käsistä, kun Larry Anderson (15/5/9s/5r) missasi kolmen pisteen heiton vain 16 sekuntia ennen loppua. Kouvot ei kuitenkaan levypallonsa jälkeen kuluttanut kellosta aikaa, vaan kävi donkkaamassa pallon koriin viidessä sekunnissa.

Seuranneesta hyökkäyksestään Kobrien Zane Waterman (12p) upotti hurjan, todella vaikean kolmosen sisään ja tasoitti ottelun. Kun isännillä oli joukkuevirheitä käytettävänä, he saivat Kouvojen seuraavissa sisäänheitoissa kulutettua lisäaikaa kellosta pois ja jatkoaika näytti todennäköiseltä.

Kun peliaikaa oli enää vain neljä sekuntia jäljellä, Anderson varasti röyhkeästi Kouvojen sisäänheiton, syötti pallon ripeästi eteenpäin Smallille ja tämä rynni kohti koria. Lähes samanaikaisesti otteluajan umpeutumisen kanssa Smallin lay-up irtosi miehen hyppysistä ja Kobrat nousi voittoon.

Tilannetta tarkastettiin vielä videolta, mutta kun senkin jälkeen tuomarit näyttivät onnistunutta koria, on Kobrien paikka pudotuspelipaikka jo liki joukkueen omissa käsissä. Lapualaiset nousivat BC Nokian kanssa tasapisteisiin ja joukkueella on keskinäisten otteluiden etu, mikäli ryhmät ovat tasoissa.

Kouvoille tappio oli rankka, joskin ei yhtä merkityksellinen kuin pisteet Kobrille ovat. Kouvolalaiset taistelevat kuudennesta sijasta Seagullsin kanssa ja potentiaaliset puolivälierävastustajat ovat joko Karhubasket tai Pyrintö.

− Tämä oli kunnon koiratappelu. Johdimme yhdeksällä pisteellä, me emme pelanneet omaa peliämme, mutta Lapuan kunniaksi on sanottava, että he tekivät kovia koreja, Kouvojen David Gonzalvez kertoi.

− Kuten odotimme, Kobrat oli hyvä ja aggressiivinen alussa. Toisella jaksolla saimme vähän enemmän otetta, kolmannella jaksolla edelleen paransimme ja neljännellä olimme aika hyviä seitsemän ja puoli minuuttia, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen kertoi.

Lehtonen kommentoi vielä piirtämäänsä viimeisen hyökkäyksen kuviota.

− Hyvähän siitä tuli. Vastustajan kannalta. Aika monta kertaa tuo pitää pelata uusiksi, jotta tulee tuo lopputulos − ehkä yksi kymmenestätuhannesta. Tämä oli meille iso tappio. Matka kotiin on pitkä ja hiljainen.

− Tämä oli sellainen vuoristorata-peli. Edellinen peli oli niin kuluttava, pelaajat olivat väsyneitä, olimme kaikki ihan poikki. Mä unohdin kolme kertaa, missä kotiavaimeni olivat. Jouduimme koko ajan miettimään, mistä saamme siinä energiaa, Kobrien valmentaja Nenad Stefanovic sanoi.

− Tiistaina on koko vuoden tärkein ottelu, jotta pelaisimme vihdoinkin pudotuspeleissä, Stefanovic kertoi.