Yhdeksäs voitto putkeen Karhubasketille − ”Tämä on uskomaton ryhmä pelaajia”

Karhubasket otti jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa ja kauhajokisten saldo on puhdas koko alkaneen vuoden osalta. Kun Pyrintö kaatui kärkitaistossa, otti Karhubasket vielä vahvemman otteen runkosarjan kakkossijasta Salon Vilppaan takana.

Karhubasket − Pyrintö 86-79
Ottelun tilastot

Kauhajokisten peli-ilme muuttui tyystin vuodenvaihteessa, kun Greg Mangano (15/11) ja Cameron Jones (18/6) liittyivät joukkueeseen. Samalla varsinkin joukkueen puolustuspelaaminen tiivistyi merkittävästi ja useat vastustajat ovat jääneet alle 80 pisteen.

Ottelun käsikirjoitus lauantai-illan huippuottelussa oli samankaltainen kuin koko Karhubasketin voittoputken aikana. Joukkue puolusti tiiviisti ja ryhmän avainpelaajat pelasivat lähes koko ottelun alusta loppuun, mutta kykenivät silti erinomaiseen suoritukseen.

− Tämä on uskomaton ryhmä pelaajia. Tämä porukka, joka pelaa lähes 40 minuuttia illasta toiseen, niin heistä täytyy olla todella ylpeä, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi.

− Meidän olisi pitänyt pysäyttää paremmin [Rene] Rougeau ja Mangano. He saivat aika helppoja pisteitä korin alta, Pyrinnön kokoonpanoon loukkaantumisensa jälkeen palannut Lassi Kilpinen sanoi.

Rougeau (20/6/3t) oli tuttuun tapaan kauhajokisten ykkösmies ratkaisuhetkillä kummassakin päässä kenttää. Myös isompaan rooliin asetettu joukkueen ”viides” ulkolaisvahvistus Marvin Singleton Jr. (19/8) nauttii vastuustaan.

Pyrintö haastoi kotijoukkuetta tiukasti, mutta tällä kertaa ratkaisijoita ei löytynyt aivan yhtä laajalta rintamalta kuin vastustajalla. Antero Lehto jäi vain yhteen pisteeseen ja viiden virheen takia pelistä päätöserässä sivuun joutunut Osku Heinonen sai aikaiseksi seitsemän pinnaa.

Edes Kevin Johnsonin vahva levypallopelaaminen ja yllättävät kolmen pisteen heitot eivät riittäneet Pyrinnölle aivan haastamaan Karhubasketia voitosta, vaikka vieraat pitkään roikkuivat kotiryhmän kannoilla.

− Intensiivinen peli. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli välillä vähän liikaa.

− 19 vapaaheittoa vastustajaa vähemmän tekee voittamisen vaikeaksi. Taas 17 hyökkäyslevypalloa piti meidän pelissä mukana, Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen kertoi.

Pyrinnön piti saada aivan alkukaudesta asti kentältä sivussa ollut Joonas Cavén takaisin parketille Kauhajoella, mutta lopputulema oli nuoren hyökkääjän kannalta taas surullinen.

− Joonaksen piti pelata, mutta Murphyn laki on voimassa. Hän sai pallon päähänsä alkuverryttelyssä, eikä sen takia pystynytkään pelaamaan. Siitä varmasti saimme pari-kolme viikkoa taas takapakkia, Toiviainen harmitteli.