Viimeisin uutinen

Joukkueanalyysi – Tampereen Pyrintö

24.9.2010
Kirjoittanut Jaakko Koivisto

Yleisilme

Pyrintö on puolustava mestari. Joukkue on Chris Hesteriä lukuunottamatta samanlainen kuin viime kaudella. Mikäli huhut Antti Nikkilän paluusta pitävät paikkaansa, niin Pyrintö on ylivoimainen mestarisuosikki. Mestarisuosikki se on toki muutenkin. Viime kaudella Pyrintö juhli mestaruutta, kun Damon Williams halusi pokaalin vaikka väkisin. Pyrinnön menestys riippuukin täysin siitä, kuinka paljon Williamsilla on nälkää jäljellä.

Lähtökohdat kauteen

Pyrinnön lähtökohdat kauteen ovat erinomaiset. Valmentaja Pieti Poikola sai pidettyä mestaruusjoukkueen kasassa ja Hesterille löytyi korvaaja varsin nopeasti. Joukkueen nuoret pelaajat, kuten Jesse Niemi ja Pekka Setälä ovat vuoden vanhempia ja kokeneempia. Kaikkiaan Pyrintö on juuri niin kova kuin mestaruutta juhliessaan.

Vahvuudet

Pyrinnön kaikki kaikessa on Damon Williams, jonka merkitys on kerta kaikkisen valtava. Williamsin johdolla Pyrintöä on todella vaikea voittaa. Mikäli Nikkilä palaa Tampereelle, niin Pyrinnön tappavan tehokas paikkapuolustus vahvistuu entisestään.

Heikkoudet

Pyrinnön merkittävin heikkous on se, että kaikki tietävät tarkalleen miten joukkue pelaa. Muilla joukkueilla on ollut runsaasti aikaa kehittää keinoja Pyrinnön murskaamiseen. Toinen selkeä heikkous on Williamsin valtava merkitys. Jos hänellä on huono päivä, usein myös Pyrinnöllä on huono päivä.

Tärkeimmät pelaajat

Damon Williams. Joukkueelleen kaikki kaikessa. Aina huonon pelin jälkeen alkaa keskustelu siitä, onko Williamsin aika ohitse. Eipä ole.

Kenneth Lowe. Lowe on erinomainen pelaaja sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan pelattaessa. Hän on samalla myös sarjan varmimpia pelaajia, jonka heikommatkaan pelit eivät koskaan ole todella huonoja.

Olli Ahvenniemi. Ahvenniemi ottaa edelleen täysin järjettömiä virheitä ja pelaa itsensä usein ulos pelistä. Kentällä ollessaan hän on kuitenkin korin alla selkeä pelote, jota vastaan on vaikea tehdä koreja. Omaa nykyisin kohtuullisen pehmeä heiton, muttei käytä sitä kovin usein.

Antwine Williams. Se uudempi Williams on maailmaa nähnyt koripalloilija, jonka ura ammattilaisura vetelee viimeisiään. Tampereelle hän luultavasti päätyi sukunimikaimansa avustuksella. Harjoituskauden perusteella täyttää paikkansa joukkueensa.

Antero Lehto. Lehto on Pyrinnön kotimaisista ainoa, joka osaa ja uskaltaa luoda omat heittonsa. Joukkueelleen tärkeä pelaaja. Tietää paikkansa joukkueessa, ei yritä liikaa.

Jari Pulkkinen. Todella kulmikas pelaaja, mutta penkiltä yllättävän tehokas. Merkitys joukkueelle korostuu, kun Ahvenniemi hoitaa itsensä virhevaikeuksiin ottelusta toiseen. Sytyttää usein yleisön jollakin yksilösuorituksella.

Joni Harjula, Pekka Setälä ja Jesse Niemi. Onnistuvat vuorotellen. Peliajan voisi jakaa arpomalla.

Joukkue kouluarvosanoin

Valmennus 8/10

Takakenttä 9/10

Etukenttä 8,5/10

Vaihtopenkki 7,5/10

Veikkaus rotaatiosta

pg Antero Lehto

sg Kenneth Lowe

sf Damon Williams

pf Antwine Williams

c Olli Ahvenniemi

6th Jari Pulkkinen

7th Jesse Niemi

8th Joni Harjula

9th Pekka Setälä

Joukkueanalyysi – Kauhajoen Karhu

24.9.2010
Kirjoittanut Jaakko Koivisto

Yleisilme

Karhu oli todella mitäänsanomaton porukka siihen saakka kunnes Jeremiah Wood pisti nimensä sopimuspapereihin. Karhusta tuli kertaheitolla joukkue, jonka kaikki ottivat vakavasti. Samalla myös joukkueen nuoret kotimaiset saivat rutkasti lisää itseluottamusta. Karhun laukka ei viime kaudella riittänyt pudotuspeleihin, mutta nyt joukkue kaappasi toisen suomalaisittain supertähden, John Allenin. Karhu vaikuttaa joukkueelta, joka on selkeästi nosteessa.

Lähtökohdat kauteen

Viime kaudella kävi selväksi, että niin huikea pelaaja kuin Wood onkin, ei hän yksinään voi viedä joukkuetta pudotuspeleihin. Nyt kun hän saa vierelleen Allenin, niin ainoa järkevä tavoite voi olla pudotuspeleihin pääsy. Hyvin sujunut kevätkausi valaa Karhuun taatusti uskoa. Pitkälti samalla kokoonpanolla kauteen lähtevä Karhu hyötyy muiden joukkueiden keskeneräisyydestä eikä takuuvarmasti vajoa viime kauden tavoin sarjan hännille syyskierrosten aikana.

Vahvuudet

Karhulla on sarjan paras pelaaja. Karhulla saattaa olla myös sarjan toiseksi paras pelaaja. Kun kaksikon Wood-Allen ympärillä on joukkue, jossa useat pelaajat ovat jo tottuneet kantamaan liigapeleissä vastuuta, niin Kauhajoen Karhu on vaarallinen joukkue. Kauhajoen vahvuus on ennen kaikkea hyökkäyspelissä. Joukkue takoo ottelusta toiseen hurjia pistemääriä. Puolustusvoittoisesti pelaavat joukkueet saattavat pudota nopeasti kyydistä.

Heikkoudet

Karhulla on huikeita yksilöitä, mutta tasoerot joukkueen sisällä ovat valtavia. Ongelmia on myös puolustuspelaamisessa, sillä joukkueessa ei ole ainuttakaan puolustusorientoinutta pelaajaa.

Tärkeimmät pelaajat

Jeremiah Wood. Wood on sarjan ylivoimaisesti tehokkain pelaaja. Hän tekee kentällä kaikkea eikä väsy koskaan. Tehot tuskin katoavat mihinkään.

John Allen. Kouvolassa pelatessaan jumala-statuksen saanut Allen ravistelee vielä keskenkuntoisuuttaan, mutta on huikea kakkosvaihtoehto Kauhajoelle. Isommissa ympyröissä pelanneen Allenin pitää taas totutella isompaan rooliin. Se vienee aikansa.

Cedric Middleton. Woodin joukkuekaverina Akronissa pelannut Middleton oli yllättävä valinta, sillä hän ei ole pienestä koostaan huolimatta perinteinen pelintekijä. Middleton on huomattavasti parempi ratkaisemaan itse kuin luomaan paikkoja muille. Lienee liipasimella kauden aikana.

Eldar Skamo. Aloittaa pelit usein dominoimalla ensimmäisellä jaksolla mielin määrin ja katoaa loppua kohden kuvioista kokonaan. Taidot kunnossa, heikkoudet miltä luultavimmin pään sisällä. Edellytykset parantaa entisestään.

Aleksi Huuskonen. Osoitti kevätkaudella olevansa liigatason pelaaja. Auttaisi joukkuetta, jos kehittyisi puolustajana.

Henry Umoru. Tehokas korinaluspelaaja, joka isommilla minuuteilla saisi tehoja aikaan. Luultavasti rooli kasvaa viime kaudesta.

Sad Niskanen. Skamon tavoin edellytyksiä kehittyä todella hyväksi pelaajaksi. Joukkueessa niin paljon hyökkäysvoimaa jo entuudestaan, että rooli hakusessa. Huuskosen tavoin voisi profiloitua kovaksi puolustajaksi.

Joukkue kouluarvosanoin

Valmennus 7,5/10

Takakenttä 7/10

Etukenttä 9,5/10

Vaihtopenkki 7/10

Veikkaus rotaatiosta

pg Cedric Middleton

sg Aleksi Huuskonen

sf John Allen

pf Eldar Skamo

c Jeremiah Wood

6th Sad Niskanen

7th Henri Hirvikoski

8th Henry Umoru

Joukkueanalyysi – LrNMKY

24.9.2010
Kirjoittanut Jaakko Koivisto

Yleisilme

Jarkki Laitiselle tutulla tavalla Lappeenrannan NMKY:tä rakennetaan jälleen jenkkien ympärille. Kotimaisista pelaajista Pasi Riihelän paluu piristää joukkueen ilmettä, mutta Sami Pekkolan pitkä sairasloma heikentää merkittävästi joukkueen iskukykyä. Lappeenrannan tämänhetkiset jenkit eivät vaikuta sellaisilta sateentekijöiltä kuin Laitisen joukkueissa on totuttu näkemään. Huolestumiseen saattaa siis olla aihetta.

Lähtökohdat kauteen

Lappeenrannan NMKY:n lähtökohdat kauteen eivät missään nimessä ole optimaaliset. Loistavasti viime kaudella pelanneen Sami Pekkolan poissaolo pakottaa joukkueen rakentamaan koko hyökkäyspelinsä jenkkikolmikon varaan. Riihelä on pienoinen kysymysmerkki, mutta viime kaudella hän ei Kouvolassa pelatessaan ollut entisen kaltaisessa iskussa. Nykyisellä kokoonpanolla Lappeenranta valuu sarjan häntäpäähän. Putoamiskamppailukaan ei ole täysin poissuljettu skenaario.

Vahvuudet

Lappeenrannan vahvuuksiin voidaan perinteisesti lukea Laitisen maaginen kyky löytää huikeita jenkkivahvistuksia, jotka omalla panoksellaan tekevät surkeastakin joukkueesta iskukykyisen. Tällä hetkellä edes jenkkikolmikko ei vaikuta paperilla sellaiselta, että se herättäisi vastustajissa pelkoa. Ainoa mahdollisuus on luottaa Laitisen kykyihin, sillä ilman Pekkolaa Lappeenrannan kotimaiset pelaajat eivät otteluita voita.

Heikkoudet

Lappeenrannalla ei ole paperilla kovin kummoinen joukkue. Jenkkien pitäisi pelata huikean hyvin, mikäli joukkue haluaisi tosissaan taistella pudotuspelipaikasta. Joukkueen materiaali on myös niin kapea, ettei penkiltä löydy kovin montaa liigatestattua pelaajaa.

Joukkue kouluarvosanoin

Valmennus 7,5/10
Takakenttä 7/10
Etukenttä 6,5/10
Vaihtopenkki 6/10

Veikkaus rotaatiosta

pg Malik Moore
sg Viljami Vanjoki
sf Pasi Riihelä
pf Brant Bailey
c HL Coleman
6th Tuukka Kulha
7th Aleksi Koskinen
8th Ville Pekkola

Joukkueanalyysi – Namika Lahti

24.9.2010
Kirjoittanut Jaakko Koivisto
logo: Namika Lahti

Yleisilme

Lahti puolusti mestaruuttaan viime kaudella umpisurkeasti. Joukkue jäi poikkeuksellisesti ulos pudotuspeleistä eikä kaudesta jäänyt mitään hyvää kerrottavaa. Ensimmäinen hyvä uutinen tulevaan kauteen lähdettäessä oli Ilkka Vuoren kuntoutuminen. Lisää hyviä uutisia Lahti sai sainaamalla lupaavan Cedric Latimerin. Joukkueen yleisilme on pirteämpi kuin ennen viime kauden alkua. Keskenään pallottelevat jenkit ovat vaihtuneet jenkkeihin, joita tuskin tilastojen kärkisijoilla nähdään, mutta jotka istuvat joukkueen pelikirjaan erittäin hyvin. Oletusarvona on, että Lahti palaa pudotuspeleihin, mutta kotikenttäedun saavuttaminen saattaa olla vaikeaa.

Lähtökohdat kauteen

Lahdella on Vuoren ja Latimerin myötä leveämpi materiaali kuin viime kaudella vaikka Ville Vesala lopetti aktiiviuransa. Viime kausina Lahtea ovat piinanneet umpisurkeat esitykset vieraskentillä. Mikäli joukkue haluaa taistella sijoista 3-6, on vieraissa pakko alkaa voittaa. Lahti on kenties sarjan arvaamattomin joukkue. Edellytyksiä on taistella kärkisijoista, mutta mikäli surkea vierassaldo saa jatkoa, niin kausi voi jälleen loppua lahtelaisilta lyhyeen.

Vahvuudet

Lahden vahvuus on takakentällä. Nykykokoonpanolla Lahdella saattaa olla jopa koko liigan paras ja monipuolisin takamiesosasto. Avoimella kentällä Lahti on vaarallinen. Nopeiden hyökkäysten päättäjiä joukkueesta löytyy useampia. Toinen Lahden merkittävä vahvuus on Urheilutalo, josta vastustajat harvoin varastavat pisteitä.

Heikkoudet

Namika Lahdella ei poikkeuksellisesti ole joukkueessa yhtä ainoaa korinaluspelaajaa. Tilanne lienee ennennäkemätön suomalaisen pääsarjakoripalloilun historiassa. Joukkueen ainoana korinaluspelaajana aloittanee noin 195-senttinen James Mathis, joka on urallaan tottunut pelaamaan pienen laitahyökkääjän paikalla. Toiviainen totesi ennen kauden alkua, ettei hän ole kovin huolestunut joukkueen pienestä koosta, mutta puolustuspäässä Lahti saattaa kohdata suuria ongelmia, kun joukkueessa ei käytännössä ole minkäänlaista blokkiuhkaa. Vaikeuksia saattaa tulla myös irtopallojen kahmisisessa. Toinen Lahden selkeä heikkous on jo aiemmin mainittu vierassaldo. Lahti ei kerta kaikkiaan ole pystynyt voittamaan vieraissa.

Tärkeimmät pelaajat

James Mathis. Polvivaivoista kärsinyt Jason Johnson vaihdettiin kalkkiviivoilla astetta pienempään Mathisiin, jonka varaan Lahti joutuu laskemaan paljon. Mathis joutuu illasta toiseen painimaan pari kokoluokkaa isompia pelaajia vastaan. Se, kuinka hän siitä urakasta selviää, pitkälti määrittää miten Lahden alkukausi sujuu.

Ilkka Vuori. Viime kaudella vastustajan takamiehet kurittivat Lahtea rankasti. Vuoren on yksinkertaisesti pakko kuntoutua täydellisesti, jos Lahti meinaa tilkitä puolustustaan. Ensimmäiset merkit viittaavat siihen, ettei Vuoren polvessa ole enää vikaa, mutta pelituntumaan pääsy vaatii vielä paljon peliminuutteja.

Brian Wethers. Wethers on meriiteiltään saman luokan pelaaja kuin Jason Conley, mutta Wethersin ura on ollut huomattavasti rikkonaisempi. Erinomaisen yliopistouran jälkeen Wethers on kiertänyt maailmaa, mutta menestys seurajoukkueissa on ollut vaisua. Ammattilaisuransa alkuvaiheessa Wethers voitti muun muassa Australian liigan korikuninkuuden, joten hänellä on edellytyksiä nousta Conleyn kaltaiseksi sateentekijäksi. Syttynee hitaasti, mutta ehdottomasti mielenkiintoisimpia uusia pelaajia Korisliigassa.

Cedric Latimer. Latimeria voisi kenties kuvailla köyhän miehen jenkiksi. Pelityyliltään, fysiikaltaan ja meriiteiltään Latimer muistuttaa erehdyttävästi sellaista keskivertojenkkiä, jonka jokin ykkösdivarijoukkue hankkisi. Latimerilta odotetaan varmasti paljon eikä häntä varmasti hankkittu yhden kauden pikavisiitille. Vuoden tulokas?

Ryan Ayers. Lahden jenkkikolmikosta varmasti se, joka on ensimmäiseksi lentokentällä, mikäli kausi alkaa huonosti. Ayers on hyvä pelaaja, mutta Lahden kokoonpanossa aikamoinen outolintu. Kaksimetriseksi pelaajaksi todella kevytrakenteinen ja pehmeä, vahvuudet muualla kuin korinaluskahinoissa.

Roope Suonio. Suonio on koko uransa ajan ollut pelaaja, jolta on odotettu enemmän. Parhaimmillaan Suonio pelaa tasapäisesti vastustajien jenkkitakamiehiä vastaan, mutta liian usein tyytyy kaukoheittoihin. Nopeus, taito ja pelikäsitys riittäisivät kantamaan suurempaa vastuuta pelinteosta.

Pasi Pekkola. Kehittynyt todella luotettavaksi kaukoheittäjäksi, mutta jonkin verran ongelmia puolustuspäässä. Viime kaudella Pekkola pelasi kohtuullisen isossa roolissa, mutta minkälaista roolia hänelle on nyt kaavailtu, kun kaikki jenkit pelaavat samoilla pelipaikoilla? Hyötyisi siitä, jos yksi jenkeistä vaihtuisi isompaan. Käyttökelpoinen skoraaja penkiltä.

Vesa Heinonen, Aleksi Alanen ja Juha Korhonen. Lahtelaisen koripalloilun seuraavat lupaukset. Liikaa tunkua heidän pelipaikoilleen, minuutit jäänevät pieniksi vielä tulevalla kaudella.

Joukkue kouluarvosanoin

Valmennus 8,5/10
Takakenttä 9/10
Etukenttä 4,5/10
Vaihtopenkki 7/10

Veikkaus rotaatiosta

pg Roope Suonio
sg Cedric Latimer
sf Brian Wethers
pf Ryan Ayers
”c” James Mathis
6th Ilkka Vuori
7th Pasi Pekkola
8th Vesa Heinonen

Joukkueanalyysi – Kouvolan Kouvot

24.9.2010
Kirjoittanut Jaakko Koivisto

Yleisilme

Yksi aikakausi Kouvojen historiassa päättyi, kun Jukka Toijala siirtyi valmentamaan Joensuun Katajaa. Toijalan korvaajaksi Kouvot sai Jyri Lehtosen, joka on valmentajana jakanut koripalloa seuraavien mielipiteet. Viime kauden pronssijuhliin päättäneen Kouvojen joukkue ei ole Kanervon ja Katajan menetyksistä huolimatta merkittävästi heikentynyt, joskin materiaali on selkeästi aiempaa kapeampi.

Lähtökohdat kauteen

Moni odottaa sarjasijoituksen putoavan, mutta Kouvot saa edelleen jalkeille hyvän joukkueen. Lehtosen mukanaan tuomat muutokset saattavat hieman sekoittaa kouvolalaisjoukkuetta, mutta menestykseen on edelleen kaikki eväät. Antto Nikkarisen läpimurto parantaisi Kouvojen asemia entisestään.

Vahvuudet

Kouvojen vahvuus on aika monen muun kärkikastin joukkueen tavoin aloitusviisikon monipuolisuus ja iskukyky. Kouvojen aloitusviisikko saattaa olla jopa parempi kuin viime kaudella, mikäli Nikkarinen pystyy kantamaan päävastuun pelinteosta. Korin alle Kouvoilla on heittää kaksikko Ville KaunistoDurell Vinson, johon harva liigajoukkue kykenee vastaamaan.

Heikkoudet

B. A. Walker ei ole perinteinen pelintekijä, joten Nikkarisen vastuulle jää Lehtosen pelikuvioiden juoksuttaminen. Kouvojen onneksi Lehtonen jos kuka on pätevä mies opastamaan nuoria pelintekijöitä. Vaihtopenkille mentäessä Kouvojen pelimerkit alkavat käydä vähiin. Joukkue ei käytännössä kestä ainoatakaan loukkaantumista.

Tärkeimmät pelaajat

Ville Kaunisto. On hieman makuasia, kumpi oli viime kaudella liigan paras suomalainen pelaaja: Kaunisto vai Kotti. Kaunistolla olisi edellytykset pelata vieläkin paremmin kuin viime kaudella. Liian usein Kaunisto sortuu pelailuun sen sijaan, että dominoisi korinalustoja.

Derick Nelson. Kouvot on usein onnistunut jenkkivalinnoissaan. Nelson vaikuttaisi laiturilta, joka kykenee latomaan kovia tilastoja ottelusta toiseen. Mielenkiintoinen uusi kasvo liigassa.

B.A. Walker. Walker on tyypillinen tweener, eli kahden pelipaikan väliinputoaja. Taidoiltaan Walker on huippupelaaja, mutta selkeän pelipaikan puuttuminen on haitannut urakehitystä. Walker muistuttaa jonkin verran Lehtoselle tuttua Josh Gonneria. Ilmeisesti Lehtonen haluaa tuoda Kouvolaan mukanaan tuttuja elementtejä.

Durell Vinson. Vinson tunnetaan yhtenä koripallon historian huonoimmista vapaaheittäjistä. Melko paljon kritiikkiä saanut Vinson on todella urheilullinen korinaluspelaaja, joka saa kentällä paljon hyvää aikaan. Yhteistyö Kauniston kanssa sujuu luultavasti erinomaisesti, sillä heidän toisistaan poikkeavat pelityylit täydentävät ainakin paperilla täydellisesti toisiaan.

Antto Nikkarinen. Viime kaudella Nikkarinen pelasi Kouvoissa jo isoja minuutteja. Peliesitykset ailahtelivat, kuten olettaa saattoi, mutta tällä kaudella Nikkarinen on luultavasti valmis ottamaan askelen eteenpäin. Kouvojen joukkueessa Nikkariselta ei juuri odoteta pisteitä, mutta pelinrakentelun pitäisi sujua mutkattomasti.

Lauri Toivonen. Hongasta siirtyneen Toivosen varaan lasketaan paljon, sillä Kouvojen vaihtopenkillä ei ole ainuttakaan rutinoitunutta liigapelaajaa. Vielä kokematon Toivonen heitetään kovaan paikkaan, sillä peliminuutteja kertyy luultavasti todella paljon jo ensikierroksista lähtien.

Joukkue kouluarvosanoin

Valmennus 8/10

Takakenttä 7,5/10

Etukenttä 9/10

Vaihtopenkki 4,5/10

Veikkaus rotaatiosta

pg Antto Nikkarinen

sg B.A. Walker

sf Lauri Toivonen

pf Durell Vinson

c Ville Kaunisto

6th Derick Nelson

7th Ilari Seppälä

8th Mikael Herbert

Joukkueanalyysi – Torpan Pojat

24.9.2010
Kirjoittanut Jaakko Koivisto

Yleisilme

Torpan Pojilla oli viime kaudella varsin nimekäs joukkue, joka ei kuitenkaan Tomi Kamisen johdolla voittanut mestaruutta. Tähän kauteen Topo lähtee joukkueella, joka ei paperilla ole mestarisuosikki. Uusi valmentaja Maikel Lopez siirtyi joukkueeseen naiskoriksen puolelta. Pienehkö kysymysmerkki voidaan asettaa valmennuksen kohdalle. Saako Lopez joukkueesta yhtä paljon irti kuin Kaminen? Topo aloitti viime kauden yllättävän hyvin loukkaantumisista huolimatta, mutta Hanno Möttölän poissa ollessa Topon materiaali ei pärjää vertailussa liigan kärkipään joukkueille. Alkukausi saattaa olla joukkueelle todella vaikea.

Lähtökohdat kauteen

Helsinkiläiset haluavat mestaruuden. Varsinkin, kun viime kaudella pokaali jäi yhden voiton päähän. Pelimerkit ovat kuitenkin niin vähissä, että mestaruus lienee utopistinen tavoite. Pudotuspeleihin joukkue menee rutiinilla, mutta kotikenttäedun saavuttaminenkin olisi pienoinen yllätys.

Vahvuudet

Topolla on monipuolisia kotimaisia pelaajia, joskaan niitä ei ole kovin montaa. Mikko Koivisto on mielenkiintoinen hankinta. Surkeasti sujuneen yliopiston seniorikauden jälkeen Koivisto haluaa varmasti pelata niin hyvän kauden, että ammattilaispesti Eurooppaan irtoaa heti kauden jälkeen. Joukkueen vahvuudet nousevat esiin Hanno Möttölän kuntoutuessa. Terveenä ollessaan Möttölä on edelleen liigan parhaita pelaajia. Topon kokoonpano elää vielä. Yhdellä jenkillä joukkue ei varmasti jatka kovin kauaa.

Heikkoudet

Joukkueen materiaali on todella kapea. Kausi alkaa joukkueen kannalta aivan liian aikaisin. Yhdellä jenkillä kauteen lähtevä Topo antaa vastustajalle niin paljon tasoitusta, että tämänhetkisessä rankingissa joukkue valahtaa liigan häntäpäähän. Topo kuitenkin osoitti jo viime kaudella, ettei se välttämättä tarvitse nimivahvaa kokoonpanoa pärjätäkseen.

Tärkeimmät pelaajat

Frank Richards. Karkkilassa aiemmin pelannut Richards on hyvä pelaaja, mutta Obie Trotterin saappaat ovat suuret täytettäviksi. Richardsin peliesityksiin Topo ei kaadu, mutta kovin montaa voittoa hän ei joukkueelleen yksin tuo. Mainettaan parempi pelintekijänä.

Eero Lehtinen. Pelasi todella hyvän off-seasonin. Nousemassa kenties joukkueen tärkeimmäksi suomalaispelaajaksi.

Mikko Koivisto. Esiintynyt vielä kovin vaisusti, tarvinee aikaa löytääkseen parhaan pelivireensä. Topon kannalta olisi todella tärkeää, että Koivisto löytäää kadonneen heittotarkkuutensa.

Timo Heinonen. Se vanhempi Heinonen on joukkueensa luotettavin pelaaja. Tekee kentällä kaikkea mahdollista. Nyt kun Topolta puuttuu nimekkäät pelaajat, niin haluaako T-Heinonen ottaa vastuun korinteosta?

Elias Kajander. Kajander on ollut viime vuosina selkeä pettymys. Puhussa pelatessaan hänestä oli kehittymässä maajoukkuetason yleispelaaja, mutta pari viime kautta ovat olleet synkkiä. Tarvitsee selkeän roolin joukkueessa, muuten vaeltelee tehottomana. Nyt se rooli voisi löytyä aloitusviisikosta.

Antti Niskanen. Niskanen on Korisliigan outolintu. Kun hän ilmestyi Topon kokoonpanoon, kaikkien ensireaktio oli NISKA WHO? Luonut hillittömällä ponnistusvoimallaan ja hustlellaan pienimuotoista kulttimainetta. Möttölän ja isojen jenkkien puuttuessa Niskasen pitäisi kyetä tuplatupliin illasta toiseen. Jokerikortti kauden kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Michael Pounds. Pounds on yksi liigan kulmikkaimmista pelaajista. Pelityyli näyttää melko karmealta, mutta joinakin iltoina Pounds on pysäyttämätön. Mahdoton pelaaja arvioida. Niskasen tavoin mahdollisuudet nousta Korisliigan kotimaisten pelaajien eliittiin, mutta se edellyttää rutkasti lisää tasaisuutta esityksiin.

Joukkue kouluarvosanoin

Valmennus 7,5/10

Takakenttä 8,5/10

Etukenttä 7/10

Vaihtopenkki 8/10

Veikkaus rotaatiosta

pg Frank Richards

sg Eero Lehtinen

sf Elias Kajander (tippunee penkille heti, kun joukkueeseen otetaan iso jenkki)

pf Timo Heinonen

c Antti Niskanen

6th Mikko Koivisto

7th Michael Pounds

8th Tero Laitinen