Divisioonan sarjakärki Lahti Basketball menettää Ilkka Vuoren − ”Tätä ratkaisua on vaikea ymmärtää ja se jättää pahan maun”

Ykkösdivisioonan kärjessä voitosta voittoon ratsastava Lahti Basketball joutuu pelaamaan loppukauden ilman kokenutta Ilkka Vuorta, kun miehen sopimus suurimman sarjanousijasuosikin kanssa on purettu.

Seura kertoi, että Vuori oli itse pyytänyt sopimuksensa purkua ja syynä pyyntöön oli hänen tyytymättömyytensä roolinsa joukkueessa. LaBan mukaan asiaa oltiin yritetty sovitella, mutta lopulta sopimuksen purkuun päädyttiin perjantaina.

Vuori palasi pelikentille pitkän tauon ja monien loukkaantumisten jälkeen tälle kaudelle. Lahdessa Korisliigassa vuosikaudet loistanut sähäkkä pelintekijä ja puolustaja jäi kuitenkin kenties odotettua pienempään rooliin.

LaBa on tällä kaudella voittanut yhdeksästätoista ottelustaan yhtä vaille kaikki, mutta Vuori ei ole ollut joukkueen avauksessa kuin kolmessa pelissä. Peliaikaa Vuorelle kertyi kuitenkin noin 23 minuuttia per ottelua ja tilastoiksi jäi keskimäärin 8,4 pistettä, 3,7 levypalloa ja 3,4 syöttöä.

− Ensiksi olin äimistynyt Ilkan pyynnöstä ja sen jälkeen todella pettynyt hänen toimintaansa. Hän ilmoitti asiasta kaksi päivää siirtoajan umpeutumisen jälkeen, jonka vuoksi emme voineet hankkia hänelle korvaajaa.

− Tätä ratkaisua on vaikea ymmärtää ja se jättää pahan maun kaikille. Hän valitti olevansa tyytymätön rooliinsa, vaikka hän oli yksi joukkueen avainpelaajista. Olen sanaton.

− Onneksi meillä on erinomaiset takamiehet Sami Ikävalko, Ali Ahola ja Eemeli Lampen, jotka pitävät huolen siitä että joukkue peli rullaa jatkossakin. Tämä valitettava tapaus ei muuta seuran tavoitetta voittaa koko sarja, toiminnanjohtaja Roope Suonio kertoi seuran tiedotteessa.

− Olen äärimmäisen pettynyt. Joukkueen kanssa käytiin asia läpi lauantain pelin jälkeen ja se on nyt unohdettu ja katseet suunnattu kohti seuraava tapahtumaa, kertoi päävalmentaja Petri Velling.

Vuori itse kommentoi asiaa Twitterissä tuoreeltaan.

− Tämä on toisen osapuolen näkemys asiasta, minun näkemykseni on erilainen. Juttelen mielelläni asiasta niiden kanssa, joita kiinnostaa minun mielipiteeni.

− Hyvin ikävää, että tämä meni tällaiseksi. Toivotan joukkueelle onnea kauden tavoitteen saavuttamisessa.