Katajalle vain tappio tuliaisina Bulgariasta

Joensuun Kataja pelasi tiistaina Sofiassa FIBA Europe Cupin lohkovaiheen toisen ottelunsa. Upeaa vierasvoittoa Kreikasta seurasi selvä tappio Levski Sofialle, vaikka Katajan loppukiri kutistikin piste-eron siedettäväksi.

Levski – Kataja 94-86
Ottelun tilastot

Kataja oli ottelussa perässä lähes pelin alusta lähtien, mutta pysyi kuitenkin avauspuoliajan vielä ottelussa mukana. Ongelmia joensuulaisille tuottivat Levskin isot tornit Kaloyan Ivanov (20/13) ja Deyan Ivanov (15/13).

Myös runsas virhesaldo ja -ero (5-14) sekä levypallojen häviöt tiesivät kotijoukkueelle kymmenen pisteen taukojohtoa luvuin 51-41.

Kolmas jakso olikin Katajalle taas pelkkää murhetta ja surua. Näytti siltä kuin joensuulaiset olisivat tauolla unohtaneet kuinka koripalloa pelataan, varsinkin hyökkäyspeliä. Kesti 7 minuuttia ja 40 sekuntia, että Kataja sai neljänneksen ensimmäiset pisteensä illan parhaimmistoon kuuluneen Ilari Seppälän (17/4/6) kolmen pisteen heitolla.

Lähes koko kymmenminuuttisen Kataja oli kuin dementikko, joka oli täysin unohtanut, mitä hyökkäyspelissä olisi tarkoitus tehdä. Tämä johti vaikeisiin heittoihin ja toisaalta se heittovirekin oli tyystin kadonnut, kun jopa vapaaheitoissa Kataja ei osunut aina edes korirautaan.

Neljännellä jaksolla Kataja kuitenkin sai koottua peliään ja toisaalta Levskin ote hieman kirposi runsaassa johtoasemassa. Pikkuhiljaa ero kaveni ja viimeisten sekuntien koreilla Kataja sai kirittyä eron lopulta alle kymmeneen pisteeseen.

Lopputulos oli toki silti selvä tappio suomalaisryhmälle, mutta lohkon jatkoonmenijöitä ratkottaessa korieron kurominen yli kahdestakymmenestä vain kahdeksaan voi osoittautua tärkeäksi.

Seppälän ohella Katajasta ei juuri onnistujia Sofian illassa löytynyt, ja varsinkin Vincent Simpsonilta (3p), Daniel Mullingsilta (9p) ja Ryan Wrightilta (8p) olisi kaivattu enemmän korintekovoimaa hyökkäyspäässä sekä tasaisempaa suorittamista puolustuksessa.

Katajan seuraava euro-ottelu on kotikentällä Joensuussa keskiviikkona 31.10. ukrainalaista BC Dniproa vastaan.

– Levski oli vain paljon parempi tänään, onnittelut heille. Menetimme ottelun aikana oman identiteettimme. Mutta olen iloinen, ettemme kuitenkaan luovuttaneet, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertoi Koripalloliiton sivuilla.

– Saimme peliin aika huonon alun, mutta jatkoimme taistelua ottelun loppuun asti. Emme anna koskaan periksi, Katajan laituri Rahlir Hollis-Jefferson kertoi.