Lahtelaisten Korisliiga-haaveita toteuttamaan tuttu mies Velling

Lahti Basketball on hankkinut valmentajakseen 35-vuotiaan Petri Vellingin. Korisliigaan nousua tavoittelevan seuran ja Vellingin sopimus on yksivuotinen.

Menneellä kaudella Velling toimi Helsinki Seagullsin pronssimitalit voittaneen joukkueen apuvalmentajana. Lahdessa mies saa ensimmäisen tilaisuutensa päävalmentajana, kun alla on kolme kautta Mikko Larkaksen kakkosena Helsingissä.

Vellingillä on myös pelitaustaa lahtelaisesta koripallosta Namikan ja NMKY:n riveistä.

− Mahtavaa palata takaisin Lahteen. Takana kolme hienoa vuotta Seagulls-organisaatiossa. Nyt oli kuitenkin aika ottaa askel eteenpäin uralla ja tähän Lahti Basketball sopi erinomaisesti. Organisaatio on kehittynyt vuosi vuodelta, joten on hienoa päästä mukaan jatkamaan tätä työtä ja viemään lahtelaista korista eteenpäin, Velling kertoi seuran tiedotteessa.

− Mahtavaa saada Petri takaisin Lahteen. Hän on ollut laadukkaassa Seagullsin valmennustiimissä hakemassa kokemusta viimeiset vuodet ja nyt on hieno hetki astua päävalmentajan saappaisiin. Pelaajat ja muut valmentajat kehuivat Petriä.

− Vaikka sopimus on nyt vain vuoden mittainen, niin tästä toivotaan ehdottomasti pitkäaikaisempaa ratkaisua. Siihen uskomme vahvasti. Mahtava juttu meidän seuralle, Lahti Basketballin puheenjohtaja Jami Luhtanen kertoi.

Lahti Basketballin kanssa myös yksivuotisen sopimuksen tehnyt Sami Ikävalko toivotti uuden valmentajansa tervetulleeksi.