Lahti saa kipparinsa takaisin − ”Unelmani on nostaa Lahti Basketball Korisliigaan”

Vesa Mäkäläinen palaa Lahti Basketballin riveihin ja lahtelaisten divisioonajoukkue saa ensi kaudelle ryhmäänsä todellisen johtajan, jonka avulla tavoitella sarjanousua Korisliigaan.

Mäkäläisellä on pitkä historia lahtelaisen koripallon parissa. Kaudella 2008-09 Mäkäläinen oli voittamassa SM-kultaa Namika Lahdelle ja mies valittiin pudotuspelien MVP:ksi sekä kauden kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Lahti Basketballin riveissä Mäkäläinen pelasi seuran historian ensimmäisellä kaudella 2015-16. Tuo kausi päättyi sarjavoittoon ja LaBan nousuun divisioona A:han. Sen jälkeen Mäkäläinen pelasi kaksi kautta Joensuun Katajan joukkueessa, joista ensimmäinen päättyi mestaruuteen.

Toissa kaudella oman pään ekspertti valittiin myös Korisliigan parhaaksi puolustuspelaajaksi, minkä tittelin Mäkäläinen on saanut nimiinsä myös kolme kertaa aiemmin. Mennyt kausi oli vaikea niin Mäkäläiselle kuin Katajallekin, kun kokenut pelimies pelasi vain yhdeksässä Korisliiga-ottelussa loukkaantumisten myötä.

− Todella hyvät fiilikset palata kotikulmille. Tarkoitus on jatkaa siitä mihin viimeksi täällä jäätiin. Haluan olla auttamassa seuraa nousemaan uudelle tasolle. Unelmani on olla nostamassa Lahti Basketball Korisliigaan, Mäkäläinen kertoi seuran sivuilla.

− Olen täynnä energiaa ja todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Odotan jo malttamattomana ensi kauden pelejä.

− Olemme todella iloisia Vesan paluusta. Hän tuo meille rutkasti johtajuutta niin kentälle kuin kentän ulkopuolelle. Vesan panos seuran alkutaipaleella oli merkittävä. On mahtava saada hänet takaisin, seuran toiminnanjohtaja Roope Suonio sanoi.