Mikael Aalto lähtee nostamaa Kristika Turkua Korisliigaan

KTP:ssä menneellä kaudella pelannut Mikael Aalto siirtyy Korisliigasta divisioonaan ja yhteen ensi kauden nousijasuosikeista eli Kristika Turun joukkueeseen.

23-vuotias ja 205-senttinen sentteri pelasi edelliset kolme kautta Kotkassa, missä peliaikaa viime kaudella tuli noin 13 minuuttia per ottelu. Aallon sopimus turkulaisten kanssa on kaksivuotinen.

− Päätös oli vaikea ja on haikea fiilis lähteä turvallisesta ja kotoisasta Kotkasta pois. Tämä on kuitenkin täysin oikea siirto ja askel ehdottomasti eteenpäin urallani. Kristikalla on selvä tavoite ensi kaudelle ja mulla on paljon nälkää lähteä tekemään töitä sen eteen, että on mahdollista nousta sarjaporrasta ylöspäin, Aalto kertoi seuran tiedotteessa.

− Joukkueessa on pari tuttua pelaajaa jo ennestään, niin sekin auttoi valinnassa, mutta toki tykkään jo itsessään Turun kaupungista ja se on tullut tutuksi tyttöystävän takia. Erinomainen ja odottava fiilis, ja tuleva kausi on jonkinlainen uusi alku.

Aallolle on Kristikassa varmasti tarjolla merkittävästi enemmän vastuuta kuin mitä KTP olisi voinut Korisliigassa tarjota. Turkulaiset tavoittelevat nousua Korisliigaan nousua, ja joukkueen torniosastolla oli tyhjä paikka, kun Mikael Sandberg siirtyi viime kauden sarjanousijan Ura Basketin ryhmään.

− Mikael Aallon nimi oli todella isolla meidän papereissa, kun aloimme kartoittaa ensi kauden joukkuetta. Loistavaa, että saimme hänet ritaripaitaan. Mikael tulee olemaan iso palanen Kristikan tulevan kauden menestyksessä. Hän on hyvin liikkuva todella urheilullinen pelaaja, joka kykenee omalla tekemisellään luomaan laajasti etuja joukkueelle, Kristikan valmentaja Juha Ruohonen kertoi.

− Mikael antaa meille mahdollisuuden aktiiviseen, aloitteelliseen sekä liikkuvaan pelitapaan, hän sopii todella hyvin jo olemassa olevaan laadukkaaseen pelaajarinkiin. Ensi kauden ritarijoukkue näyttää erittäin hyvältä, vielä toki muutamia palasia vailla.