Peli-Karhut jälleen Naisten Korisliigan mestari – ”Tiukka ja erittäin hieno finaalisarja”

Kotkan Peli-Karhut juhlii toista vuotta perätysten Naisten Korisliigan mestaruutta, kun joukkue voitti neljännen loppuottelun Lappeenrannan Catzia vastaan tiukan pelin jälkeen 73-71.

Peli-Karhujen toinen peräkkäinen mestaruus ratkesi tasaisen finaalisarjan päätteeksi. Avauspelissä kotkalaiset olivat selvästi Catzia edellä, mutta sen jälkeiset ottelut ratkesivat neljän, kuuden ja kahden pisteen eroilla.

– Ensimmäinen puoliaika oli todella tasaista, mutta onneksi kolmannella jaksolla saatiin revittyä eroa, vaikka Catz pääsikin vielä hienosti tasoittamaan. Kokonaisuudessaan takana on nyt tiukka ja erittäin hieno finaalisarja, Peli-Karhujen kapteeni Laura Lehtoranta kertoi liiton tiedotteessa.

– Suomen mestaruus voitettu ja iloiset ovat mietteet. Meillä ei ollut ongelmia tänään puolustuspäässä, teimme siellä hyvää työtä joukkueena. Neljännellä jaksolla hyvä tekeminen pysähtyi ja saimme kasaan enää vain 11 pistettä, mutta onneksi se riitti tänään.

– Joukkueemme osoitti todellista luonteenkovuutta, kerta toisensa jälkeen pystyimme nousemaan finaalisarjassa vaikeista paikoista voittoon, kotkalaisten valmentaja Roope Mäkelä kertoi.

– Pelasimme ensimmäiseen puoliaikaan asti hyvin, mutta tällä kertaa ihan voittoon asti ei riittänyt meiltä tällä kertaa, levypallopeli ratkaisi ottelun lopussa aika paljon.

– Totta kai nyt on pettynyt olo, mutta pitää olla tyytyväinen, kun miettii mistä lähtökohdista tähän asti tultiin ja mitä vastoinkäymisiä kauteen mahtui. Loistava kausi on kokonaisuudessaan takana ja lähelle päästiin, Catzin päävalmentaja Mika Haakana kertoi.

Ratkaisevan ottelun tehokkain pelaaja oli lopulta läpi finaalisarjan vakuuttavin ottein pelannut Brittany Starling, joka iski tauluun tupla-tuplan (26/16).