Todellinen yllätyspaluu − Ilkka Vuori mukaan nostamaa Lahtea Korisliigaan

32-vuotias takamies Ilkka Vuori tekee yllättävän paluun takaisin koripallokentille kolmen vuoden tauon jälkeen. Vuori on tehnyt vuoden sopimuksen Lahti Basketballin kanssa ja liittyy mukaan joukkueeseen tavoitteena nousu Korisliigaan.

Pahoista loukkaantumisista ja erityisesti jalkavammoista kärsinyt Vuori joutui jättämään koripallon kolme vuotta sitten. Erinomaisena puolustajana ja paikoin ärsyttävänä takiaisena tunnettu Vuori ehti pelata Korisliigaa kymmenen kautta ja yhteensä 340 ottelua.

Korisliiga-urallaan miehen tilastokeskiarvot olivat 7,7 pistettä, 2,6 levypalloa ja 2,5 syöttöä. Vuori valittiin kertaalleen myös sarjan vuoden puolustuspelaajaksi ja hän on voittanut yhden SM-kullan ja kaksi hopeamitalia.

− Valmistuin keväällä kauppatieteiden maisteriksi ja alkoi näyttää siltä, että voisin käyttää opiskelulta säästyvän ajan muuhun. Polveni oli vähitellen tullut huomattavasti paremmaksi ja olin jo alkanut satsata töiden lisäksi jälleen urheilemiseen, pääasiassa juoksemiseen.

− Kuitenkin kun hyvä ystäväni Vesa Mäkäläinen esitti tavoitteen divarin voittamisesta ja lahtelaisen koripallon nostamisesta takaisin korkeimmalle sarjatasolle, aloin harkita koripalloilun ottamista mukaan ohjelmaan.

− Jouduin kolme vuotta sitten lopettamaan urani liian aikaisin loukkaantumisten takia ja nyt avautui tilaisuus päättää tarina omilla ehdoilla positiivisemmissa merkeissä ympäristössä, joka on täynnä tuttujani niin kentällä kuin myös katsomossa, Vuori kertoi Lahti Basketballin tiedotteessa.

− On erittäin hienoa nähdä Ilkka takaisin pelikentillä ja vielä meillä Lahdessa valko-mustassa peliasussa. Kolmen vuoden tauko koripallosta tulee varmasti näkymään otteissa, mutta Ilkan tuntien rytmin löytämiseen ei kauaa mene.

− Ilkan tulo mahdollistaa meille puolustuksellisesti olla entistä aktiivisempi. Vuori on oiva lisä meidän jo ennestään vahvaan takakenttään. Hän tulee omalla kokemuksellaan ja tekemisellään kehittämään meidän muita takapelaajia, Lahden päävalmentaja Petri Velling kertoi.

− Ilkan taidot tuntevat kaikki, lisäksi hän on erittäin pidetty pelaaja yleisön keskuudessa. Henkilökohtaisesti olen iloinen, että Ilkka pääsee vielä pelaamaan. Loukkaantumiseen lopettaminen jättää aina hieman kitkerän maun. Meillä on kasassa todella hyvä takakenttä, joka tulee pistämään vastustajan pallonkäsittelijät koville, Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio kertoi.