Yllätyssankari penkiltä nosti Villanovan NCAA-mestariksi

Villanovan toinen NCAA-mestaruus kolmeen vuoteen tuli selvällä erolla, kun penkiltä esiin noussut takasmies Donte DiVincenzo pommitti finaalissa Michigania vastaan peräti 31 pistettä.

Michigan – Villanova 62-79
Ottelun tilastot

Finaaliottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja Michigan johti peliä pitkään avauspuoliajalla. Sitten Villanova otti vaihtopenkiltään esiin DiVincenzon, joka alkoi kuluttaa San Antonion areenan korisukkaa kerta toisensa jälkeen.

DiVincenzon 31 pistettä peittosivat selvästi edellisen vaihtopenkiltä finaalissa aloittaneen pelaajan piste-ennätyksen.

− En ajatellut, että pelaisin tällaisen illan. Joka ilta kun tulen peliin sisään penkiltä, yritän vain tuoda lisää energiaa. Ja jos aloitamme hyvin, yritän viedä sen energian vielä uudelle tasolle, “Big Ragu” lempinimellä tunnettu punapäinen takamies DiVincenzo kertoi.

− Ihan rehellisesti en edes katsonut tulosta, en tiennyt kuinka monta pistettä minulla oli. Yritin vain tehdä hyviä suorituksia. Lisäksi Omari Spellman teki minulle uskomattomia screenejä, joista sain avoimia heittoja. Heittoni oli vain iskussa.

Villanova sai nykäistyä puoliajalle mentäessä yhdeksän pisteen etumatkan. Toisen puoliajan alussa joukkue venytti eroa jo lähes 20 pisteeseen, mitä Michigan ei saanut enää missään vaiheessa kirittyä riittävän lähelle yrittääkseen uskottavaa takaa-ajoa.

− Se miten DiVincenzo, meidän oli mahdottoman vaikeaa yrittää voittaa peliä tuollaista heittovirettä vastaan, Michiganin valmentaja John Beilein sanoi.

− Kun hän alkoi osua, kuulin itse asiassa apuvalmentajieni sanovan, että tämä on hänelle upeaa ja hän ansaitsee tämän. Ja hän todellakin ansaitsi sen, mutta hän ei olisi voinut onnistua siinä ellei hänellä olisi ollut kirkas ajatus pelissä, Villanovan valmentaja Jay Wright sanoi sankaristaan.

Villanova sai lopulta juhlia NCAA:n mestaruutta selvänumeroisen voiton myötä. Juhlat ovat yliopistolle tuttuja, sillä Villanova nappasi mestaruuden myös toissa vuonna.