NBA

Bulls ja Markkanen kaatuivat kotiavauksessaan ylivoimaista Raptorsia vastaan

Toronto Raptors ei antanut Chicago Bullsille aihetta juhlaan joukkueen kauden ensimmäisessä kotipelissä. Lauri Markkanen jäi muiden Bulls-pelaajien tapaan sivurooliin, kun puolustava mestari Raptors marssi kotijoukkueen yli.

Bulls − Raptors 84-108
Ottelun tilastot

Jos Markkasen kauden ensimmäinen ottelu oli lähellä miehen NBA-uran parasta suoritusta ja toinen peli taas totaalinen floppi, oli kauden kolmas peli yhdentekevä. Markkanen (9/7) ei ollut missään nimessä hyvä, mutta ei huonokaan, vaan samaa harmaata keskivertomassaa Raptorsin edessä.

Suomalainen oli paremmin pelissä sisällä kuin edellisessä pelissä ja puolusti Raptorsin huippupelaajaa Pascal Siakamia vastaan vähintäänkin välttävästi, ehkä jopa tyydyttävästi. Koko pelin ainoaksi huippuhetkeksi jäi kuitenkin yksi fastbreak-donkki ja muuten 24 pisteen tappiopelistä ei jäänyt Markkaseltakaan juuri jälkipolville kerrottavaa.

Onnistujia ei Bullsista löytynyt tosin ketään muutakaan. Edellispelissä hurjastelleet takamiehet Zach LaVine ja Coby White olivat samassa harmaassa sopassa mauttomina ainesosina, eikä penkiltäkään tullut minkäänlaisia apuja.

Raptors sen sijaan näyttää yhä huippujoukkueelta, vaikka supertähti Kawhi Leonard kesällä ryhmän jättikin. Siakam on luotettava korintekijä, Serge Ibaka toi penkiltä valtavasti energiaa ja ryhmässä riittää ratkaisijoita. Vaikka mestaruuden uusiminen voi olla liikaa vaadittu ilman Leonardia, on Raptors varmasti mukana Itäisen konferenssin kärkitaistossa.

− Meidän täytyy oppia, että vaikka omat heittomme eivät menisi sisään, pitää meidän silti vartioida vastustajia puolustuspäässä. Ja kun pallo ei mene sisään, se tarkoittaa, että meidän pitää liikuttaa sitä enemmän, ei vähemmän, Bulls-valmentaja Jim Boylen kertoi.

Lauri Markkanen, Bulls − Raptors 26.10.2019

30 minuuttia
Pisteet 9
Levypallot 7
Pelitilanneheitot 3 / 10
Kolmen pisteen heitot 1 / 4
Vapaaheitot 2 / 4
Pallonmenetykset 4
Riistot 3
Plusmiinus -21