NBA

Bulls ja Markkanen rähmäsivät voittonsa heittopussi-Knicksiä vastaan

Chicago Bulls johti ottelua New York Knicksiä vastaan ensimmäiset 38 minuuttia, mutta romahti pelin lopussa totaalisesti. Knicks veti ottelun loppuun 15-0-runin, minkä myötä chicagolaiset hävisivät NBA-kauden heittopussiksi povatulle joukkueelle.

Knicks − Bulls 105-98
Ottelun tilastot

Lauri Markkasen ilta oli hyvä − ainakin siihen asti, kun koko muun Bulls-ryhmän ohella suomalainenkin hiipui täysin lopussa. Parhaimmillaan Markkanen oli puolustuspäässä, kun harvemmin oman pään pelistään tunnettu jyväskyläläinen piti viime kaudella yli 21 pisteen keskiarvolla pelanneen Julius Randlen (13/14/8 menetystä) hyvin aisoissa.

Myös hyökkäyspäässä Markkasen otteet olivat vähintäänkin odotusten mukaiset, kun suomalainen sai aikaiseksi 18 pistettä. Korit tulivat parilla nätillä donkkilla, kuudella upotetulla vapaaheitolla rohkeiden korilleajojen jälkeen sekä parilla onnistuneella kolmen pisteen heitolla.

Kokonaisvaltaisesti suomalaisen ilta oli siis varsin hyvä, mutta Markkaselta olisi kaivattu pelin loppuhetkillä johtajuutta, kun Bulls ei onnistunut lähes neljään minuuttiin saamaan pisteen pistettä hyökkäyspäässä.

Knicksin voittoheitot upotti Bullsille tuttu mies Bobby Portis (28p), joka kaupattiin Chicagosta pois kesken viime kauden. Kun Portis oli pussittanut peräkkäin kaksi kolmosta sisään ja vienyt kotijoukkueen tavoittamattomaan johtoon, puhkesi Madison Square Gardenin yleisö rytmikkäisiin BOB-BY POR-TIS! huutoihin.

Kesän varaustilaisuuden kolmantena huudettu Knicksin R.J. Barrett (19/15) väläytteli myös osaamistaan ja taitojaan. Knicksille ei Bulls-voitosta huolimatta voi ennustaa kovin loistavaa lähitulevaisuutta, sillä newyorkilaiset on lähes kaikkien toimesta rankattu yhdeksi NBA:n heikoimmista joukkueista.

Bulls pelasi suurimman osan ensimmäisestä 35 minuutista mainiosti ja oli parhaimmillaan jo 18 pisteen johdossa. Pelin ratkaisuhetkillä ei joukkueesta kuitenkaan löytynyt yhtäkään onnistujaa tai vastuunkantajaa, ei Zach LaVinesta (21p), eikä varsinkaan Otto Porterista (7p).

Bulls ja Markkanen pääsevät yrittämään kasvojensa pesua seuraavan kerran kahden päivän päästä keskiviikko-torstai-yönä Clevelandissa.

Lauri Markkanen, Knicks − Bulls 28.10.2019

29 minuuttia
Pisteet 18
Levypallot 6
Pelitilanneheitot 5 / 13
Kolmen pisteen heitot 2 / 6
Vapaaheitot 6 / 6
Syötöt 2
Plusmiinus -1