NBA

Bulls katkaisi tappioputkensa, Markkasella hiljainen päivä

Chicago Bulls pelasi Martin Luther King -päivän kunniaksi maanantaina jo iltapäivällä oman vierasottelunsa Cleveland Cavaliersia vastaan. Bulls päätti tappioputkensa kymmeneen, kun toinen sarjan häntäpään vartijoista kaatui 104-88.

NBA:ssa ei ole montaa Bullsia heikompaa joukkuetta tällä kaudella, mutta LeBronin Jamesin jälkeistä aikaa elävä Cavs on selvästi yksi niistä. Bulls karkasi johtoon jo heti avauserässä ja piti etumatkastaan helpohkosti kiinni.

Onnistujia Bullsilla löytyi normaalia laajemmalta rintamalta, kun Zach LaVine takoi 25 pistettä ja penkiltä takaisin parketeille tullut Bobby Portis 15 pinnaa sekä myös pelintekijä Kris Dunn vaihteeksi sai annettua onnistuneita syöttöjä pelikavereilleen.

Sen sijaan Lauri Markkaselle päiväpeli oli hieman hiljainen ja vaisu. Pisteitä kertyi 13, mutta mukiinmenevän avausneljänneksen jälkeen suomalainen ei juuri positiivisiin suorituksiin yltynyt.

Ensimmäisen kaksitoistaminuuttisen aikana Markkanen sen sijaan pelasi aktiivisesti ja useaan otteeseen toi palloa ylös hyökkäyspäätyyn puolustuslevypallojen jälkeen. Vaikka suomalaiselle ei valtavasti heittopaikkoja auennut ja hyökkäyksessä Markkanen olisi voinut olla aggressiivisempi, oli suoritus pelin alussa kuitenkin hyvällä tasolla.

Varsinkin toisen neljänneksen peliminuuteillaan Markkanen ei sitten esittänytkään oikein mitään, mutta Bullsin kannalta tappioputken katkaisu oli silti päivän tärkein suoritus. Tosin samalla Cavs ”karkasi” kahden voiton päähän NBA:n häntäsijasta ja parhaimmasta mahdollisuudesta päästä varaamaan ensi kesänä ykkösnumerolla.

− Saimme paljon monelta pelaajalta. Pelissämme oli hyvä flow ja tempo. Pallo liikkui hyvin ja löysimme avoimet pelaajat. Mielestäni puolustuksemme oli kuitenkin pelin avainasia, Bullsin valmentaja Jim Boylen kertoi.

Lauri Markkanen, Cavaliers – Bulls 21.1.2019

32 minuuttia
Pisteet 13
Pelitilanneheitot 5 / 11
Kolmen pisteen heitot 3 / 5
Levypallot 8
Plusmiinus +17