NBA

Dettmannin ohjeet auttoivat Lauri Markkasen takaisin vireeseen, Bulls jatkaa tappioputkessa

Chicago Bullsin murheellinen länsirannikon kiertue jatkui ja Denver Nuggets löylytti joukkuetta lukemin 135-105. Lauri Markkanen pussitti ottelussa 27 pistettä ja oli Bullsin paras pelaaja, mihin suomalaisen siivittivät keskustelut paikan päälle saapuneen Susijengi-valmentaja Henrik Dettmannin kanssa.

Markkanen oli parhaimmillaan ottelun avauspuoliajalla. Ensimmäisessä erässä suomalainen teki puolet Bullsin 30 pisteestä ja chicagolaiset veivät neljänneksen nimiinsä. Siitä alkoikin tutumpi alamäki ja lopputuloksena oli 30 pisteen tappio.

Jyväskyläläinen onnistui viidessä kolmen pisteen heitossa ottelussa, mutta ei jäänyt vain kaaren taakse pyörimään ja odottamaan palloa. Markkanen ajoi tuloksellisesti korille ja viimeisteli ajojaan niissä tilanteissa, kun vapaata heittopaikkaa ei heti auennut.

Vastaavaa aggressiivisuutta Markkaselta on vaatinut myös Bullsin valmentaja Jim Boylen, mutta selvästikin Dettmannin viesti meni paremmin perille suomalaiselle.

− Yritin olla aggressiivinen, päästä heittopaikkoihini ja kun sain levypalloja, työntää peliä eteenpäin. Juttelimme siitä, missä minä olen hyvä ja missä voin kehittyä.

− Hän ei tietystikään ole joukkueemme valmentaja, joten hän ei voi sanoa mitään roolistani. Mutta yksi asia, mistä keskustelimme oli siirtymähyökkäykset. Tiedän, että minulla on vihreä valo viedä palloa ylös, kun saan levypallon, ja yritin olla sen suhteen aggressiivisempi tänään, Markkanen kertoi.

Avausneljänneksen jälkeen Bulls hävisi sekä toisen että kolmannen erän peräti 16 pisteellä. Näin ollen Markkasenkin peliaika jäi pelin lopussa vähiin, kun takamatka oli liian suuri kirittäväksi. Kymmenen minuutin lisäpeliajalla Markkanen olisi voinut tehdä vielä rutkasti enemmän pisteitä.

Sen sijaan Bullsille Nuggets-peli oli yhdeksäs peräkkäinen tappio, eikä pelissä näy paljoakaan lupaavia asioita. Kenties pelin kuvaavin tilanne nähtiin, kun Bulls missasi 18 sekunnin aikana yhteensä kuusi korintekoyritystä lähietäisyydeltä.

− Emme saaneet levypalloja ja en tiedä kuinka monta irtopalloa vastustaja vei. He voittivat meidät noissa selvästi ja se kertoo yrityksestä, ja se on meidän kaikkien vastuulla. Meidän pitää pelata kovemmin ja fyysisemmin. Mielestäni emme pelaa nyt yhtä kovaa kuin silloin, kun Boylenista tuli päävalmentaja. Se meidän pitää korjata. Kaikki alkaa yhä puolustuksestamme, Markkanen sanoi.

− Häviämme murskaluvuin joka pelissä. Tämä on pisin tappioputki, missä olen itse koskaan ollut mukana. Meidän täytyy keksiä mistä on kyse, sillä muuten tämä ei lopu. Jengi lipoo huuliaan, kun näkee meidät otteluohjelmassa ja merkkaavat jo itselleen voiton, Bullsin Zach LaVine kertoi.

Lauri Markkanen, Nuggets – Bulls 17.1.2019

25 minuuttia
Pisteet 27
Pelitilanneheitot 10 / 18
Kolmen pisteen heitot 5 / 10
Vapaaheitot 2 / 3
Levypallot 10
Plusmiinus -21