NBA

Durantin vuoro löylyttää Cavsia − ”Hän on armoton murhamies”

Golden State Warriorsin tähtitakamiehet Stephen Curry ja Klay Thompson olivat umpijäässä NBA:n kolmannessa finaalissa. Ei hätää, Warriors voittaa, kun Kevin Durant hoitaa. Warriors siirtyi 3-0-johtoon sarjassa ja on voiton päässä mestaruudesta.

Cavaliers – Warriors 102-110
Ottelun tilastot

Warriors näytti olevan vaikeuksissa, kun sarja siirtyi Clevelandiin Cavaliersin kotikentälle. LeBron James (33/10/11) oli tutun vahva, Kevin Love (20p) pussitti pisteitä ja penkiltä yllättäjä Rodney Hood (15p) toi virtaa Cavsin peliin.

Kotiryhmä johti ottelua ensimmäisen puoliajan, mutta kolmannessa erässä Warriors kiristi ruuvia ja karkasi johtoon. Ottelu pysyi hyvin tiukkana aivan viimeisille hetkille asti, mutta Durant naulasi lopullisen tikarin suoraan Cavsin silmään, ja samalla suurella todennäköisyydellä myös mestaruuden Warriorsille.

Thompsonilla (10p) oli hiljainen ilta ja Curryn (11p) heitto ei pudonnut pelissä millään. Toisessa finaalissa NBA:n finaaliennätyksen yhdeksän onnistunutta kolmosta heittänyt Curry avasi kolmannen pelin yhdeksällä missatulla kaukoheitolla. Viime minuuteilla Curry luonnollisesti napsautti sen pelin ainoan kolmosensa pohjaan.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin puoli minuuttia ennen loppua, kun Durant pamautti kaukaa, todella kaukaa viivan takaa jälleen yhden heiton sisään. Ero kasvoi kuuteen pisteeseen, ja ilma vaikutti karkaavan Cavsin pallosta samalla hetkellä. Durantin kokonaissuoritus (43/13/7) oli fantastinen, kun muusta joukkueesta yksikään pelaaja ei tehnyt yli 11 pistettä.

− Tuon takia he hankkivat KD:n joukkueeseensa. Heillä ei ole kovin paljon paineita, kun yksi tai useampi heistä voi pelata huonomman pelin, ja silti heillä on kolme-neljä muuta pelaaja, jotka voivat kantaa vastuuta, James kertoi.

− Ehdottomasti nostan vain hattua hänelle. Se on, mitä hän tekee. Hän on korintekijä. Hän on armoton murhamies ja tuo oli yksi niistä murhamiehen suorituksista siinä lopussa, James jatkoi.

− Se on vaikeaa, kun juuri tuollaista rukoilet, että Curry ja Thompson missaavat heittoja tuohon tapaan. Pelasimme erinomaista puolustuspeliä, saimme hyökkäyslevypalloja ja irtopalloja − ja sitten heillä on 210-senttinen takamies tulikuumana, Cavsin JR Smith sanoi.

Avauspelissä Cavs sai LeBronilta kenties uransa parhaan ottelun, mutta sekään ei riittänyt voittoon asti − osaltaan Smithin aivopierun takia. Kotikentällä taas koko Clevelandin kaupunki olisi ollut hymy korvissa, jos ennen peliä olisi sanottu, että joukkue nappaa 15 hyökkäyslevyä ja Curry & Thompson ovat täysin kylminä pelissä.

Nyt kuitenkin Warriorsin suuruus nähtiin jälleen kerran. Edellispelissä Curry ampui Cavsin kumoon, nyt oli Durantin vuoro pelata kenties uransa paras pudotuspeliottelu. Warriors voi varmistaa mestaruutensa jo suoraan neljässä pelissä. Edellisen kerran puhdas lakaisu NBA:n finaaleissa on nähty vuonna 2007, jolloin San Antonio Spurs vei mestaruuden luvuin 4-0, kun vastassa oli Cavaliers ja ensimmäistä kertaa finaaleissa pelannut nuori LeBron James.

− Se oli uskomatonta, mitä hän teki tänään kentällä. Jotkut niistä heitoista… en usko, että kukaan muu maailmassa voisi heittää niitä sisään. Hän oli käsittämättömän hyvä, Warriorsin valmentaja Steve Kerr kertoi.

Kun Durant naulasi kolmosensa, oli hän juuri niin ilmeetön murhamies kuin LeBron häntä luonnehti. Muu Warriorsin ryhmä sen sijaan repesi välittömästi juhlaan.

− Se saattoi kuulostaa siltä, että kiroilin hänelle, mutta olin vain niin onnellinen. Taisin huutaa hänelle vääriä sanoja. Mutta se oli valtava heitto, se laittoi tikarin heihin. Siinä tunteet olivat korkealla, Warriorsin Draymond Green luonnehti reaktiotaan.