NBA

Fantastinen Markkanen takoi ennätystään sivuavasti pisteitä kaudenavauksessa, Bulls taipui silti tappioon

Lauri Markkanen oli huimassa vireessä heti Chicago Bullsin NBA:n runkosarjan avausottelussa, kun suomalainen nakutti peräti 35 pistettä ja raapi 17 levypalloa. Markkasen uran parasta pistemäärää sivuavasta illasta huolimatta Bulls hävisi niukasti Charlottessa.

Hornets − Bulls 126-125
Ottelun tilastot

Markkasen ilta lähti liikkeelle vauhdikkaasti, kun kolmannen NBA-kautensa aloittava hyökkääjä teki 12 Bullsin 16 ensimmäisestä pisteestä. Suomalaisella oli tupla-tupla kasassa jo, kun toista puoliaikaa oli pelattu vain puolitoista minuuttia.

Myös puolustuspäässä Markkanen onnistui kohtalaisesti, ja pisteidensä lisäksi hän saikin kasaan yhteensä 17 levypalloa. Hyökkäyksessä suomalainen oli lähes pysäyttämätön korin lähistöllä ja varsinkin korille ajaessaan.

Sen sijaan sihti ei ollut vielä parhaimmillaan kolmen pisteen kaaren takaa, kun vain yksi seitsemästä kolmosyrityksestä osui koriin.

− Hän pelasi kovaa. 37/15 oli hyvä ilta häneltä. Kun Lauri saa tuollaiset luvut, meidän pitäisi voittaa, Bullsin valmentaja Jim Boylen kertoi.

Kolmen pisteen heitot koituivatkin Bullsin kohtaloksi Hornetsia vastaan. Kotijoukkue pussitti peräti 23 kolmosta yli 50 prosentin tarkkuudella, mikä muodostui eroksi illan avausottelussa, kun Bulls ei saanut kuin yhdeksän onnistunutta kolmen pisteen heittoa.

Muutenkin puolustuspelissä Bullsille jäi paljon parannettavaa, kun Hornets hurjasteli 126 pisteeseen. Hyökkäys taas chicagolaisilla kulki, vaikka aloittava takamieskaksikko Tomas Satoransky (2p) ja Zach LaVine (16p) ei ollut parhaimmillaan vielä avauspelissä.

Bullsilla oli vielä päätöserässä 10 pisteen johto käsissään, mutta se suli nopeasti, kun puolustuspäässä ei saatu stoppeja ja hyökkäys hetkellisesti muuttui liian staattiseksi.

Markkasen ja Bullsin NBA-kausi jatkuu perjantaina vieraspelillä Memphis Grizzliesiä vastaan klo 03 lauantaiaamuyöstä Suomen aikaa.

Lauri Markkanen, Hornets − Bulls 23.10.2019

34 minuuttia
Pisteet 35
Pelitilanneheitot 13 / 25
Kolmen pisteen heitot 1 / 7
Vapaaheitot 8 / 10
Levypallot 17
Syötöt 2
Plusmiinus -8