NBA

Kapina-Bulls hukkasi voiton, samoin Markkasen heitto kadoksissa

Sunnuntaina joukkueharjoituksista kieltäytynyt Chicago Bullsin joukkue näytti ensimmäisellä puoliajalla kruisailevan maanantaina Sacramento Kingsiä vastaan selvään voittoon. Toisella puoliajalla Bulls kuitenkin romahti ja hävisi jälleen 89-108-luvuin.

Lauri Markkasen päivä oli myös synkkä, kun suomalaisen heitto ei ollut lainkaan merkissään. Kolmen pisteen yrityksistä vain yksi osui koriin. Vaikka pari Markkasen kaukoheitoista oli pakkopaikoista ennen heittokellon tai puoliajan päättymistä, eivät kaikki ratkaisut olleet parhaita mahdollisia.

Myös puolustuspäässä suomalainen oli vaikeuksissa, sillä Markkasta vastaan tehtiin yksilöpuolustustilanteissa aivan liikaa pisteitä, liian helposti. Yhteensä 13 pistettä keränneelle tähdellemme jäi siis vielä paljon petrattavaa seuraaviin otteluihin.

Niinä harvoina kertoina, kun Markkanen ajoi lähemmäksi koria tai pallo pelattiin hänelle liikkeeseen, oli tulos huomattavasti parempaa. Bullsin hyökkäyksessä suomalaisen roolina oli kuitenkin usein, tai Markkanen jäi omalla päätöksellään, vain odottamaan palloa kolmen pisteen kaaren taakse.

Bulls sai kokoonpanoonsa alkukauden loukkaantuneena olleet Kris Dunnin ja Bobby Portisin. Kaksikko pelasikin avauspuoliajalla erittäin hyvin ja oli tärkeässä roolissa, kun chicagolaiset kotikentällään kasvattivat johtoasemaansa.

Toisella puoliajalla taas koko joukkue oli aivan hukassa ja Kings pystyi De’Aaron Foxin (25p) ja Bogdan Bogdanovicin (16p) johdolla kirimään pelin tasoihin nopeasti sekä sen jälkeen kasvattamaan ylivoimaisen johdon.

Ehkä eniten lauantaina ruman tappio-ottelun jälkeen uuden päävalmentaja Jim Boylenin kyykytyksestä pahastunut takamies Zach LaVine pelasi ensimmäisellä puoliajalla lähes täydellistä koripalloa ja puhkui näytönhaluja. Tosin hänestäkään ei ollut Bullsia myöhemmin pelastamaan.

Bullsin asema NBA:n vitsinä vahvistui, kun joukkue kehitteli omaa kapinaansa valmentajaansa vastaan sunnuntaina ja jopa valitti pelaajayhdistykselle liian kovasta harjoitustahdista. Kingsin pelaajat huutelivat voittonsa jälkeen Bulls-pelaajille kuittaillen tulevista 2½-tuntisista treeneistä sekä myöhemmin Bogdanovic jatkoi kettuilua sosiaalisessa mediassa.

Lauri Markkanen, Bulls-Kings 10.12.2018

29 minuuttia
Pisteet 13
Pelitilanneheitot 5 / 16
Kolmen pisteen heitot 1 / 8
Vapaaheitot 2 / 2
Levypallot 6
Syötöt 1
Plusmiinus -12