NBA

Kevin Durantin akilles pamahti finaalivoitossa − ”Minua sattuu syvälle sieluun juuri nyt”

Golden State Warriors voitti NBA:n viidennen finaalin luvuin 106-105, mutta joukkueen tähtipelaaja Kevin Durant loukkasi akillesjänteensä ottelun toisen neljänneksen alussa.

Durant ei ollut pelannut yli kuukauteen sen jälkeen, kun hän loukkasi pohkeensa välieräsarjassa Houston Rocketsia vastaan. Kun Warriors oli selkä seinää vastaan viidennessä finaalissa tappiolla sarjassa voitoin 1-3, palasi Durant kentälle Torontossa maanantaina.

Pelaamassaan 12 minuutissa Durant ehti saada kasaan 11 pistettä ja näytti omalta, tutulta itseltään. Toisen erän alussa miehen akillesjänne kuitenkin petti yllättäen ja hänet välittömästi talutettiin pois kentältä.

Warriorsin tähden oli tarkoitus olla vapaiden agenttien markkinan ykkösnimi kesällä, mutta nyt lähes vuoden toipumisen vaativan vamman jälkeen voi olla todennäköisempää, että Durant käyttää sopimuksessaan olevan yhden vuoden option Warriorsin kanssa.

Durantin loukkaantumisesta huolimatta Warriors voitti ottelun lopulta Klay Thompsonin kolmen pisteen heitolla ja mainiolla puolustuspelillä viimeisellä minuutilla.

− Kyse on akillesvammasta. Ennen kuin hän menee magneettikuvaukseen huomenna, emme tiedä tarkemmin, miten vakava vamma on. Ennen paluutaan kentälle, hän oli neljä viikkoa kuntoutuksessa lääkäreidemme ja asiantuntijoiden kanssa, mikä sisälsi myös useita magneettikuvauksia.

− Hänellä oli pelilupa tänään. Se oli yhdessä tekemämme päätös. Kevin Durant rakastaa koripalloa ja ne ihmiset, jotka epäilivät hänen haluaan palata joukkueen mukaan, olivat väärässä, Warriorsin GM Bob Myers kertoi.

Durant itse kommentoi tapausta pian ottelun päätyttyä Instagram-tilinsä tarinassa.

− En voi valehdella: minua sattuu syvälle sieluun juuri nyt. Mutta kun näin veljieni ottavan tuon voiton, se oli kuin shotti tequilaa ja antoi minulle uutta elämää.