NBA

Klay Thompson pommitti NBA:n kolmosennätyksen uusiksi

Golden State Warriorsin Klay Thompson pudotti koriin peräti 14 kolmen pisteen heittoa ja vei NBA-ennätyksen joukkuekaveriltaan Stephen Currylta.

Yhä ilman Lauri Markkasta pelanneesta Chicago Bullsista ei ollut juuri vastusta Warriorsille. Jo puoliaikaan mennessä vierasjoukkueella oli kasassa 92 pistettä ja lopulta puolustava mestari voitti ottelun huimin luvuin 149-124.

Kenraalina oli luonnollisesti Thompson, jonka sihti oli kohdillaan. Peliaikaa uuteen ennätykseen kaukoheittojen erikoismies tarvitsi vain 27 minuuttia ja yhteensä 24 yritystä.

Pisteitä Thompsonille ottelussa kertyi 52, ja saldo olisi ollut varmasti vielä komeampi, jos Warriorsin olisi pitänyt pelata tosissaan ottelu loppuun asti.

Aiempi onnistuneiden kolmosten ennätys oli 13 kappaletta ja se oli Warriorsin Curryn nimissä.

− Tiesin, että tulossa oli iso ilta, jotenkin vain tiesin sen.

− Se on yksi parhaista tunteista koripallossa, kun saat pallon käsiisi ja tunnet, että se menee sisään joka kerta. En usko, että olisin voinut rikkoa ennätyksiä ja pelata kuten tänään ilman tätä joukkuetta ja meidän systeemiämme.

− Steph katsoi puoliajalla tilastoja ja totesi vain ”Käy hakemassa se”. Se on osoitus hänen epäitsekkyydestään, ja kaikki muutkin kentällä yrittivät pelata minulle hyviä heittopaikkoja, Thompson kertoi.

− Ennätykset on tehty rikottaviksi. Olen iloinen, että sen rikkoi joukkuekaverini, eikä kukaan muu. Ja tietysti sain todistaa sain paikan päällä, Curry kertoi.

− En edes ollut huomannut mitä on tapahtumassa ennen kuin pyysin yhden aikalisistämme. Kuulin silloin Klayn sanovan ”Kaksi vielä, kaksi vielä”. En edes tiennyt kenellä ennätys oli aiemmin, Warriorsin valmentaja Steve Kerr kertoi.