NBA

Kreikan friikin hirviöblokki ja Middletonin pisteputki toivat Bucksin tasoihin NBA-finaaleissa

Suurimman osan NBA:n neljännestä finaaliottelusta tappiolla ollut Milwaukee Bucks kiskoi sarjan tasoihin, kun joukkueen ykköstähti Giannis Antetokounmpo esitti yhden NBA-historian muistiinpainuvimmista blokeista ja hänen uskollinen aseenkantajansa Khris Middleton painoi voittoon tarvitut 10 pistettä putkeen pelin loppuminuuteilla.

Milwaukee Bucks – Phoenix Suns 109-103
Otteluvoitot 2-2
Ottelun tilastot

Suns oli ottelussa liki koko ajan hieman niskan päälle. Aivan avauserän parhaita hetkiä lukuunottamatta vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut eroa kasvatettua yli noin puolentusinan pisteen.

Ratkaisut venyivät pelin viimeisille minuuteille asti. Suns johti ottelua vielä kahdella pisteellä, kun nähtiin pelin kenties ratkaissut hetki, mikä jäi varmasti kaikkien paikalla olleiden milwaukeelaisten kotifanien verkkokalvoille pysyvästi.

Sunsin Devin Booker heitti joukkueen sentteri Deandre Aytonille erinomaisen syötön, josta Phoenixin jätti näytti pääsevän painamaan upean alley-oop-korin ja siirtämään vieraat neljän pisteen johtoon.

Bucksin ”Kreikan friikki” Antetokounmpo nousi blokkiin, kohtasi Aytonin korin yläpuolella ja esti pisteiden syntymisen upeimmalla mahdollisella tavalla.

− Luulin että päälleni donkataan, jos olen ihan rehellinen. Mutta pelin loppuhetkillä pitää vain tehdä mitä tahansa voittoon tarvitaan, Antetokounmpo kommentoi.

− Anteeksi kielenkäyttöni, mutta se oli sellainen oi-*piip*-hetki, Middleton kertoi.
− Se oli eliittitason blokki. Varsinkin ottaen huomioon missä kohdin peliä se tapahtui, Bucksin Jrue Holiday sanoi.
− “Shock and awe.” Kaikkien aikojen paras blokki. Ehkä olen hieman puolueellinen, mutta ei se tuosta paremmaksi muutu, Bucksin Pat Connaughton kertoi.

Blokin jälkeen esiin astui Middleton, joka pussitti seuraavat kahdeksan pistettä, siirsi Bucksin johtoon, lisäsi johtoa ja upotti vielä voiton varmistavat vapaaheitot varmuudella. Takamies olikin tilastojen puolesta (40/6) kotiryhmän ykkösnimi, vaikka Antetokounmpokin (26/14/8s/2b) tuttuun tapaan täytti eri sarakkeita merkinnöillä.

Booker (42p) oli yhtä lailla odotetusti Sunsin kärkipelaaja ottelussa. Ihmetystä ja jälkikäteistä parranpärinää kuitenkin herättivät mieheen kohdistuneet virhetuomiot. Aiemmin ottelussa Booker keräsi virheitä melko helposti ja joutui pelaamaan pitkän pätkän päätöserää viiden virheen rasittamana.

Jo useita minuutteja ennen pelin loppua Booker taas rikkoi Bucksin pelaajia pariinkin otteeseen aivan päivänselvästi, niin että piippuhyllyn viimeiselläkään rivillä ei jäänyt mitään epäselvyyttä rikkeen tapahtumisesta. Ottelun tuomaristo ei kuitenkaan jostain syystä miestä palkinnut tästä kuudennella virheellä ja ottelusta poistamisella.

Ottelusarja siirtyy seuraavaksi takaisin Phoenixiin, missä Suns isännöi Bucksia lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun otteluvoitot on tasattu toistaiseksi kotijoukkueiden ehdoilla.