NBA

Lauri Markkanen ei tehnyt jatkosopimusta Bullsin kanssa

NBA:n uuden kauden alku lähestyy ja samalla myös sopimusneuvottelujen takaraja täyttyi maanantain ja tiistain välisenä yönä. The Athleticin tietojen mukaan Lauri Markkanen ei tehnyt uutta jatkosopimusta Chicago Bullsin kanssa, joten suomalaisen sopimus päättyy alkavan kauden jälkeen.

Bulls ja Markkanen olivat neuvotelleet jatkosopimuksesta pitkään, ja eri mediatietojen mukaan suomalainen oli valmis antamaan seuralle ”kotiseutualennusta”, jotta hän varmistaisi pysymisensä Chicagossa useammaksi vuodeksi.

Osapuolet eivät kuitenkaan päässeet sopuun kohtuullisesta korvauksesta. Markkasen kaltaisessa asemassa olevat NBA-pelaajat, joiden tulokassopimus on päättymässä alkavan kauden jälkeen, ovat esimerkiksi tehneet nelivuotisia jatkosopimuksia, joissa kausikohtainen palkka on 12 ja 20 miljoonan dollarin välillä.

Markkanen esitti lupaavia otteita tulokaskaudellaan ja välillä jopa tähtipelaajan otteita toisella NBA-kaudellaan. Kuitenkin viime vuonna suomalaisen kehitys otti taka-askeleen ja nuoli osoitti väärään suuntaan, kun sopimus olisi pitänyt sorvata.

Nyt Markkasella tosin on kaikki kortit omissa käsissään. Nappikaudella Bulls joutuu maksamaan kymmeniä miljoonia enemmän, jos he haluavat pitää Markkasen seurassa.

Kolikon kääntöpuoli on luonnollisesti se, että viime kauden kaltainen floppivuosi johtaisi vieläkin heikompaan neuvotteluasemaan, missä todennäköisesti ei olisi mahdollista saada edes sellaista sopimusta kuin nyt oli pöydällä Bullsilta.

NBA-kausi alkaa tiistaina ja Bullsin avausottelu kotikentällä on keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 03 Suomen aikaa.