NBA

Lauri Markkanen ja Bulls taistelivat, mutta Victor Oladipon pankki oli auki

Chicago Bulls hävisi hurjan taistelun jälkeen Indiana Pacersille jatkoajalla luvuin 116-119. Lauri Markkanen pussitti pelissä 27 pistettä, mutta sekään ei voittoon asti auttanut, kun Pacersin Victor Oladipo upotti lasin kautta kolmosen jatkoajan viimeisellä sekunnilla.

Erittäin tasaisessa pelissä Bulls oli ratkaisuhetkillä useaan otteeseen hieman takamatkalla, mutta onnistui riipimään itsensä tasoihin kerta toisensa jälkeen. Varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä Zach LaVine (31p) pussitti kovan kolmen pisteen heiton ja ottelu meni jatkoajalle.

Jatkoajalla Bulls oli taas kotikentällään kolme pistettä tappiolla, kun puolestaan Markkanen painoi hurjan heiton kaaren takaa sisään. Kuitenkin Pacersin ykkösmies Oladipo painoi kaksi metriä kolmosviivan takaa korilevyn kautta voittoheiton alle sekunti ennen summerin sointia.

LaVine pääsi vielä kokeilemaan tasoitusta sisäänheitosta, mutta Chicagon takamiehen heitto irtosi kädestä vasta peliajan päätyttyä, joten onnistunutta koria ei tuloksiin laskettu.

Bullsin kannalta positiivisinta pelissä oli, että joukkueen tähtikolmikko viimeinkin onnistui koko trion voimin samassa pelissä. Markkanen ja LaVine vastasivat pisteiden teosta ja pelintekijä Kris Dunn taas keräsi 16 pisteen lisäksi huimat 17 syöttöä.

− Luulen, että meillä kaikilla oli omat hetkemme, kun olimme kuumina ja heitot putosivat. Löysimme oikeat pelaajat oikeaan aikaan tänään, yritimme pelata epäitsekkäästi ja tehdä oikeita ratkaisuja, Markkanen kertoi.

− Kaikilla peli kulki. Meillä on ollut monta peliä, jossa meillä kaikilla kolmella jollain tapaa osui hyvä peli, mutta tässä ottelussa me kaikki pelasimme korkealla tasolla. Oli rankkaa, että siltikään emme saaneet lopussa voittoa, Dunn kertoi.

Lauri Markkanen, Bulls-Pacers 4.1.2019

42 minuuttia
Pisteet 27
Pelitilanneheitot 11 / 20
Kolmen pisteen heitot 4 / 9
Levypallot 9
Syötöt 2
Menetykset 6
Plusmiinus -2