NBA

Lauri Markkanen jäi tylysti kakkoseksi Kreikan Friikille – ”Olen parempi ensi kerralla”

Chicago Bullsin ja Milwaukee Bucksin ottelussa Lauri Markkanen pääsi taistelemaan kenties NBA:n tämän hetken parasta pelaajaa Giannis Antetokounmpoa vastaan. Suomalainen jäi vielä alakynteen ja Bulls hävisi pelin lopulta luvuin 99-112.

”Kreikan Friikki” takoi ottelussa hurja 29/17/8s tilastorivin ja oli tuttuun tapaan tähtiroolissa ratkaisemassa peliä Bucksille. Markkanen sai varsinkin toisella puoliajalla tehtäväkseen puolustaa kreikkalaista, eikä suomalaiset taidot tai voima siihen vielä aivan riittänyt.

– Lauri on kova jätkä, eikä hän pelkää ketään. Itse asiassa hän pyysi minulta saada vartioida Giannista.

– Mielestäni Lauri laittoi Giannisille voiman voimaa vastaan. Lauri oli aggressiivinen ja hyökkäsi korille. Rakastin sitä hyökkääjän virhettä, jonka hän otti vastaan ensimmäisellä neljänneksellä. Kaksi hyvää pelaajaa vastakkain, Bullsin valmentaja Jim Boylen kertoi.

Markkanen sai myös itse kasattua jälleen nätit saldot, kun illan tilastoiksi kertyi 20 pistettä ja 17 levypalloa. Kuitenkin suomalainen yritti pelissä yhteensä 21 heittoa, joista vain kuusi päätyi koriin ja kolmosyrityksistä vain yksi seitsemästä onnistui.

Jyväskyläläinen ei kuitenkaan haastetta pelännyt. Markkanen donkkasi useampaan otteeseen komeasti koreja, mutta muutama suomalaisen donkkiyritys päätyi myös varsin tylysti blokatuksi lähietäisyydeltä.

Kuudetta kauttaan NBA:ssa pelaava kreikkalaisstara Antetokounmpo on johdattanut Bucksin tällä kaudella Itäisen konferenssin kärkipaikalle. Vielä hänelle ei pysäyttäjää ole löytynyt, joten Markkasen kakkoseksi jäämistä ei voi suureksi epäonnistumiseksi laskea.

– Hän on paha vartioitava, se on ihan varmaa. Hän voi tehdä vähän kaikkea. Otan sen piikkiini henkilökohtaisesti, mutta se on ongelma koko joukkueelle. Hän sai pelinsä kulkemaan toisella puoliajalla.

– Se oli vaikea tehtävä minulle. Mielestäni olisin voinut pärjätä hieman paremmin… Ensi kerralla olen parempi, Markkanen kertoi Chicago Sun-Timesille.

Bulls roikkui Bucksin mukana pitkään ja pääsi vielä loppuhetkillä parhaimmillaan jo kolmen pisteen päähän, mutta lopulta konferenssikärki karkasi selvään voittoon. Edellisissä chicagolaisten otteluissa on hurjasteltu pisteillä ja Bulls on kasannut 120 pisteen iltoja toisensa jälkeen, mutta antanut vastustajalle vielä kovemmat pinnalukemat.

Bucksia vastaan Bulls yritti hakea voittoa vahvemmin puolustuspelaamisen kautta, mutta vastassa oli jälleen liian kova joukkue.

– Voimme tehdä ihan kuinka paljon pisteitä vain, mutta jos meistä ei kehity puolustavaa joukkuetta, on voittojen saaminen vaikeaa. Me kaikki tiedämme, että se on totta, ja mina uskon siihen vahvasti, Boylen kertoi.

Lauri Markkanen, Bulls – Bucks 11.2.2019

38 minuuttia
Pisteet 20
Pelitilanneheitot 6 / 21
Kolmen pisteen heitot 1 / 7
Vapaaheitot 7 / 7
Levypallot 17
Syötöt 3
Plusmiinus -5