NBA

Lauri Markkanen paluustaan: ”Missasin helppoja heittoja, mutta en ole huolissani”

Koko NBA:n alkukauden kyynärpäävamman takia menettänyt Lauri Markkanen palasi parketeille lauantaina Chicago Bullsin vierasottelussa Houston Rocketsia vastaan.

Markkasen saldoksi jäi kymmenen pistettä, jotka syntyivät 14 heitolla. Suomalaisen heitoista vain neljä upposi sisään, vaikka Markkasella oli useita hyviä korintekopaikkoja.

− Missasin helppoja heittoja. Pelasin tyydyttävästi puolustuspäässä, joten jotenkin pystyin auttamaan joukkuetta. En ole huolissani heitostani, se löytyy ihan varmasti ja upotan ne heitot jatkossa.

− Kun olen ihan rehellinen, olin kyllä hieman hermostunut. Kun peli eteni, alkoi tuntua vähän paremmalta, Markkanen kertoi pelin jälkeen.

Bullsin valmentaja Fred Hoiberg antoi suomalaistähdelleen yllättävänkin paljon peliaikaa ja vastuuta, kun Markkanen pelasi Rocketsia vastaan 26 minuuttia, vaikka ei ollutkaan aloitusviisikossa vielä mukana

− Tämä oli vaikea ottelu palata, kun pelasimme joukkuetta vastaan, joka vaihtaa kaikki palloskriinit. Se ei ollut Laurin kannalta paras mahdollinen vastustaja.

− Pidin hänen aggressiivisuudestaan. Hän ajoi rohkeammin korille pelin edetessä. Hän tuo joukkueellemme paljon monipuolisen hyökkäyspelaajana. Pitkän vamman jälkeen on aina vaikea palata takaisin, mutta nyt se on vyön alla ja tästä jatketaan ensi viikolla, Hoiberg kertoi ottelun jälkeen.