NBA

Lauri Markkanen pelasi kenties NBA-uransa täydellisimmän ottelun − katso tähtihetket

Suomalaistähti oli huimassa vireessä ja ratkaisi Chicago Bullsille 90-80-voiton Orlando Magicista. Lauri Markkanen painoi palloa pussiin niin kaaren takaa kuin korin alta sekä pamautti kauden upeimman donkkinsa ottelussa.

Markkanen aloitti pelin vaisusti ja onnistui vain yhdessä seitsemästä pelitilanneheitostaan. Sen jälkeen suomalainen olikin ilmiliekeissä ja kantoi Bullsia varsinkin viimeisen erän viimeisillä minuuteilla.

Heikon alun jälkeen Markkanen laittoi sisään kahdeksan seuraavaa heittoansa. Pelin lopussa taas jyväskyläläinen tuli sisään, kun peliaikaa oli jäljellä noin seitsemän minuuttia. Tuona aikana Markkanen teki kahdeksan Bullsin 11 pisteestä ja antoi syötön Wendell Carter Jr:n koriin.

Kuten Bulls-valmentaja Jim Boylen aiemmin viikolla totesi, nyt joukkue pelasi aktiivisesti paikkoja Markkaselle. Toisaalta suomalainen oli myös itse huomattavasti aggressiivisempi. Markkanen kyllä laittoi palloa ilmaan, mutta myös lähti töihin koria kohti, jos suoraa heittopaikkaa ei heti avautunut.

Tämä johti myös suomalaisen kauden ja ehkä koko uransa upeimpaan donkkiin. Markkanen sai pallon kolmen pisteen viivan ulkopuolella, lähti ajamaan suoraan korille ja pamautti donkkinsa suoraan avuttoman Nikola Vucevicin naamaan.

Karjaisu ja tuijotus perään tuotti suomalaiselle vielä tilanteesta teknisen virheen, mutta se ei ketään Bulls-leirissä harmittanut kyseisen suorituksen jälkeen. Vucevic oli avauserässä blokannut Markkasen aiemman yrityksen, mutta nyt ei jäänyt mitään kysymystä siitä kumpi poistui taistosta voittajana.

− Yritin säilyttää itseluottamukseni. Tiedän, että missasin ensimmäiset heittoni, mutta valmentaja sanoi minulle, että minun pitää vaan jatkaa aggressiivista peliä. Tiedän sen, että se heitto kyllä alkaa upota.

− En tiedä miksi sain siitä teknisen, mutta niin se vain menee. Mielestäni en ansainnut sitä. Tiedän, että hän blokkasi ensimmäisen yritykseni, joten yritin maksaa takaisin samalla mitalla, Markkanen kertoi medialle pelin jälkeen.

− Yritimme liikuttaa häntä hieman enemmän, saada palloa hänelle hyvissä paikoissa. Hän on loistava poika, hyvin valmennettava, hän haluaa tehdä asiat oikein. Tämä oli vasta kahdeksas ottelu hänen loukkaantumisensa jälkeen ja tämä on prosessi.

− Kun olet noin iso ja taitava, kilpailet täysillä ja olet aggressiivinen, silloin on mahdollisuus loistaviin otteluihin kuten hän tänään osoitti. Olen todella ylpeä hänestä, valmentaja Boylen kertoi medialle.

Bulls otti Markkasen avustuksella hienon voiton Magicista ja joukkue näyttää lieviä elonmerkkejä. Johtoaseman isännille tienasivat toisella neljänneksellä penkkimiehet, mutta sen jälkeen avausviisikko Markkasen johdolla piti etumatkasta kiinni. Joukkueen takamiehet Ryan Arcidiacono ja Kris Dunn antoivat pelissä yhteensä 15 koriinjohtanutta syöttöä, mikä oli erityisen ilahduttavaa.

Bullsin seuraava kotipeli on sunnuntaina Cleveland Cavaliersin vieraana.

Lauri Markkanen, Bulls-Magic 21.12.2018

37 minuuttia
Pisteet 32
Pelitilanneheitot 12 / 20
Kolmen pisteen heitot 4 / 6
Vapaaheitot 4 / 4
Levypallot 6
Syötöt 3
Plusmiinus +2