NBA

Lauri Markkanen taas hurjassa iskussa, 31 pistettä ja Cavs kumoon

Ensimmäistä kertaa NBA-urallaan Lauri Markkanen teki kahdessa peräkkäisessä ottelussa yli 30 pistettä. Suomalainen oli erinomaisessa vireessä kuten edellisessä Magic-ottelussakin.

Chicago Bulls kaatoi häntäpään valvojien taistossa Cleveland Cavaliersin luvuin 112-92. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Bulls pystyi myös ottamaan kaksi peräkkäistä voittoa.

Yksi suuri syistä chicagolaisten molempiin voittoihin on ollut luonnollisesti Markkasen loistavat peliotteet. Jälleen kerran Bulls pelasi onnistuneesti heittopaikkoja suomalaiselle, joka ei jättänyt niitä hyödyntämättä.

Kolmosia Markkanen upotti Cavsia vastaan viisi kappaletta, mutta oli hyvässä iskussa myös lähempää koria. Kaiken kaikkiaan jyväskyläläinen on nyt täysin kyynärpäävammastaan toivuttuaan päässyt todella hurjaan vauhtiin.

Oma osansa Markkasen loistovireeseen on myös sillä, että Bulls pyrkii aktiivisesti ottamaan kaiken irti suomalaistähdestään – ja toisaalta se on nyt myös tuottanut tulosta voittojen muodossa.

Edellispelin tapaan Bullsin pelitavassa näkyi pyrkimys tarjoilla hyviä syöttöjä, ja jälleen kerran takamiehet Ryan Arcidiacono ja Kris Dunn nappasivat yhteensä 15 koriinjohtanutta syöttöä.

Lauri Markkanen, Cavaliers-Bulls 23.12.2018

32 minuuttia
Pisteet 31
Pelitilanneheitot 11 / 18
Kolmen pisteen heitot 5 / 10
Vapaaheitot 4 / 4
Levypallot 4
Syötöt 3
Plusmiinus +11