Lauri Markkanen vaihtaa maastopukuun ja aloittaa asepalveluksensa NBA-kauden päätyttyä – ”Hänelle on tärkeää täyttää kansalaisvelvollisuutensa, eikä saada minkäänlaista erityiskohtelua”

lauri markkanen utah jazz

NBA:n tähtikategoriaan tällä kaudella noussut Utah Jazzin Lauri Markkanen astuu Urheilukoulussa asepalvelukseen mahdollisesti jo alle kahden viikon päästä.

ESPN kertoi, että Markkanen on päättänyt astua armeijan palvelukseen heti Jazzin kauden päätyttyä, mikä hyvin suurella todennäköisyydellä tapahtuu jo sunnuntaina, kun NBA:n runkosarja tulee päätökseensä.

Tällöin Susijengin kantava voima voisi aloittaa Urheilunkoulun kevään saapumiserässä jo 17. huhtikuuta.

– Se on pakollista ja meidän täytyy suorittaa se, mutta samaan aikaan suhtaudumme siihen ylpeydellä. Mielestäni palveluksen suorittaminen on esimerkin antamista. Ja olen luottavainen, että pystyn suorittamaan sen tavalla, mikä ei myöskään vaikuta ensi kauteen valmistautumiseeni, Markkanen kertoi ESPN:lle.

– Tietysti mieluummin harjoittelisin normaalisti kesällä, mutta olen kuullut, että armeijassa hoidetaan hyvin palveluksen ja harjoittelemisen yhteensovittaminen. Pystyn tekemään oman työni urheilijana ja samalla suorittamaan asepalveluksen, Markkanen jatkoi.

25-vuotiaalla Markkasella olisi vielä useampi vuosi aikaa ennen kuin asepalveluksen suorittaminen viimeistään 30-vuotiaana tulisi eteen. Kun suomalaisen NBA-seura Jazz ei tällä kaudella pudotuspeleihin yllä, on nyt kuitenkin erinomainen mahdollisuus palvelukseen astumiseen.

Kun Susijengi pelaa loppukesästä MM-kisoissa, on Markkasella todennäköisesti mahdollista saada näitä maajoukkueen mukana vietettyjä päiviä luettua hyväkseen palvelusajan täyttymisen kannalta.

– Lauri on aina sanonut hoitavansa tämän. Hänelle on kansalaisena tärkeää täyttää kansalaisvelvollisuutensa, eikä saada minkäänlaista erityiskohtelua vain sen takia, että hän on kuuluisa urheilija, Markkasen agentti Michael Lelchitski kertoi ESPN:lle.