NBA

Lauri Markkaselle tonni ja sataset täyteen, Bullsille tärkeä tappio

Chicago Bulls otti tärkeän häviön kilpakumppani Brooklyn Netsiä vastaan luvuin 105-114 kisassa kesän varaustilaisuuden kärkipaikoista. Lauri Markkanen sai kaudella täyteen 1000 pistettä ja 500 levypalloa, mutta ei ollut tyytyväinen suoritukseensa.

Markkanen oli takaisin Bullsin kokoonpanossa yhden pelin lepovuoron jälkeen. Suomalaisen heitto ei kuitenkaan enää ollut samassa sihdissä kuin aiemmissa otteluissa ja suoritus jäi merkittävästi vaatimattomammaksi.

− Pelaamme niin monta ottelua, että kohdalle sattuu myös iltoja, jolloin heitto ei putoa. Silloin pitää vain yrittää ajaa korille, olla aggressiivinen, hyökätä levypalloihin, ehkä saada muutama hyökkäyslevy ja pisteitä niistä, Markkanen kertoi Chicago Tribunelle.

Ottelussa kerätyt kuusi levypalloa veivätkin Markkasen kauden saldon yli 500 napsitun levypallon. Samaan 1000 pisteen ja 500 levypallon saldoon Bullsin tulokkaista seuran historiassa ovat kyenneet vain Michael Jordan, Elton Brand ja David Greenwood.

− Mielestäni se ei ole riittävästi, mutta ainakin se on 500. Minusta tuntui, että sitä pelin aluetta ihmiset epäilivät minun kohdallani − pystynkö ottamaan levypalloja. Suhtaudun levypallopeliin ylpeydellä. Tuo saavutus on ihan hieno juttu, mutta en ole tyytyväinen, haluan lisää, Markkanen sanoi.

− En pelaa tilastojani varten. Mutta jos pelaat oikealla tavalla, ne seuraavat perässä.

− Nuo luvut eivät yllätä minua lainkaan. Hän on niin kokonaisvaltainen pelaaja ja todellinen voittaja. Hän pistää niin paljon aikaansa ja yritystään oman pelinsä kehittämiseen. Kaikki tiesivät, että hän osaa heittää, mutta hänellä on myös kyky hyökätä korille ja päästä vapaaheittoviivalle. Levypalloissa hän ajoittaa hyppynsä hyvin ja ottaa ne kahdella kädellä, Bullsin valmentaja Fred Hoiberg kertoi Tribunelle.

Bullsin tappio Netsiä vastaan oli erittäin tärkeä kisassa kesän varausvuoroista, kun joukkueet kisaavat keskenään samoista sijoista. Chicagolaisten tankkaus oli tutun räikeää, kentällä nähdyt rotaatiot eksoottisia ja sentteri Robin Lopez ei taaskaan saanut sekuntiakaan peliaikaa, mutta esitti tietämätöntä tilanteesta kuten koko Bullsin muukin ryhmä.

− Sotilaalliset tykit eivät ole minulle tuttuja, Lopez kommentoi tankkaussyytöksiä, viitaten konkreettisiin tankkeihin.

Lauri Markkanen, Nets-Bulls 10.4.2018

26 minuuttia
Pisteet 10
Pelitilanneheitot 3 / 14
Kolmen pisteen heitot 2 / 5
Vapaaheitot 2 / 4
Levypallot 6
Plusmiinus -5