NBA

Lauri Markkasen huippupeliä seurasi täysi floppi, mutta Bulls nousi voittoon

Kun kauden avausottelussa Lauri Markkanen pelasi yhden NBA-uransa parhaista otteluista ja takoi tehot 37/15, kauden toinen peli oli suomalaiselle lähes sen vastakohta. Markkanen kivitti kolmen pisteen heittoja, eikä uskaltautunut hyökkäyspäässä edes kolmen pisteen kaaren sisälle.

Grizzlies − Bulls 102-110
Ottelun tilastot

Chicago Bulls kuitenkin otti tällä kertaa voiton Memphis Grizzliesistä, kun takamiehet Zach LaVine (37p) ja joukkueen kesän ykköskierroksen varaus Coby White (25p) johdattivat Bullsin päätöserässä ohi kotijoukkueesta.

Markkasen peli näytti heti ensihetkistä lähtien tyystin toisenlaiselta kuin erinomaisessa avauspelissä paria päivää aiemmin. Suomalainen pysytteli hyökkäyspäässä arasti kolmen pisteen viivan takana ja oli kokonaan sivussa Bullsin hyökkäyskuvioista.

Kolmen pisteen heittojen saldoksi kertyi lopulta 1/10, eivätkä yritykset edes olleet lähellä mennä sisään, vaikka useat heitoista olivat ainakin osittain avoimia paikkoja. Kun avauspelissä Markkanen ajoi rohkeasti korille ja viimeisteli läheltä pisteitä, nyt suomalainen kaarteli taustalla varjojen mailla.

Vielä kun puolustuspelaaminenkaan ei ollut edes Markkasen omalla tasolla ja pallonmenetyksiä kasaantui peräti viisi, oli ilta Bulls-hyökkääjälle synkkä.

Sen sijaan avauspelinsä hävinnyt Bulls onnistui nyt kaatamaan Grizzliesin vieraskentällä, kun LaVine johti kiriä ottelun lopussa ja nuori tulokas White komppasi vieressä.

− Tiesin kuinka hyvä hänestä tulee, tästä tulee jännittävää. Minulla on täysi luottamus häneen, hänellä ei ole pelkoa kentällä, LaVine kommentoi Whiten peliä.

− Cobylla on itseluottamusta. Hän vain pelaa, ja olen kiitollinen, että hän pelaa meillä. En ollut ottamassa häntä vaihtoon tänään, Bulls-valmentaja Jim Boylen kertoi.

Markkanen ja Bulls pääsevät takaisin kentälle heti lauantaina, kun chicagolaisten kauden kotiavauksessa asettuu vastaan Toronto Raptors. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 03 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Lauri Markkanen, Grizzlies − Bulls 25.10.2019

32 minuuttia
Pisteet 9
Pelitilanneheitot 4 / 15
Kolmen pisteen heitot 1 / 10
Pallonmenetykset 5
Syötöt 3
Plusmiinus +7