NBA

Lauri Markkasen loistoilta ei auttanut Bullsia jumbofinaalissa

Edes Lauri Markkasen upea peli ei Chicago Bullsia kantanut voittoon, kun NBA:n jumbofinaalissa Cleveland Cavaliers kävi hakemassa voiton Chicagosta. Markkasen saldo illasta oli 21 pistettä ja 15 levypalloa.

Bulls − Cavaliers 101-104
Ottelun tilastot

Bullsin aloitusviisikko oli pelissä selvästi edellä Cavsin vastaavaa, mutta chicagolaisten penkki hävisi omat minuuttinsa yhtä selvästi. Loukkaantumisten runtelema Bulls ei pärjännyt edes liigan viimeisellä sijalla olevalle vieraalleen, jos aloituksen miehet olivat huilaamassa.

Kokonaisuutena ottelu oli juuri niin rujoa koripalloa kuin kahdelta NBA:n huonoimmalta joukkueelta sopiikin odottaa sunnuntai-iltapäivän matineapelissä. Lopulta peli kääntyi Cavsille viimeisellä minuutilla, kun Bulls Kris Dunnin ja Robin Lopezin johdolla otti käsittämättömiä hyökkäyspään ratkaisuja.

Markkaselle ottelu sen sijaan oli erittäin hyvä, mutta se on Bullsin tappioputkessa suomalaiselle laiha lohtu. Aktiivisesti ja energisesti pelannut Markkanen teki hyökkäyksessä 21 pistettä ja kahmi peräti 15 levypalloa pääosin puolustuskorinsa alta.

Lisäksi Markkanen pelasi ehkä kauden parasta puolustuspeliään, mikä piti sisällään hyvää oman miehensä vartiointia ja oikea-aikaista reagointia apupuolustuksessa.

Markkanen oli Bullsin paras pistemies, ja otti myös nimiinsä yhden seuraennätyksen, kun suomalainen upotti seitsemännessä peräkkäisessä ottelussa vähintään kolme kolmen pisteen heittoa.

− Olen positiivinen siitä, että Lauri Markkanen sai 21 ja 15. Olen positiivinen siitä, että Zach LaVinella oli 12 levypalloa. Olen aina pettynyt, kun emme voita, Bullsin valmentaja Jim Boylen lateli itsestäänselvyyksiä.

Lauri Markkanen, Bulls – Cavaliers 27.1.2019

39 minuuttia
Pisteet 21
Pelitilanneheitot 6 / 15
Kolmen pisteen heitot 4 / 7
Vapaaheitot 5 / 5
Levypallot 15
Plusmiinus +10