NBA

Lauri Markkasen vaparikäsi ei vapissut

Chicago Bulls otti riemukkaan 110-109-voiton Orlando Magicista vieraskentällä joukkueen ensimmäisessä pelissä All Star -tauon jälkeen. Lauri Markkanen pussitti ratkaisevat vapaaheitot sisään vain sekunti ennen ottelun loppua.

Bulls oli ottelussa useaan otteeseen jo johtoasemassa, mutta Magic kiri kotikentällään aina ohi. Kun peli kääntyi viimeiselle minuutille, kehkeytyi ottelusta todellinen thrilleri.

Robin Lopez vei Bullsin kahden pisteen johtoon alle yhdeksän sekuntia ennen loppua, mutta Magicin Evan Fournier yllätti kolmen pisteen heitollaan ja näin puolestaan Magic oli pisteen edellä, kun pelikellossa oli enää seitsemän sekuntia jäljellä.

Bullsin sivurajakuvio ei toiminut ihan kuten aikalisällä oli varmasti piirretty ja pallo oli Otto Porterin käsissä. Voittoheiton yritys jäi Markkasen käsiin, kun Porter ei muuta keksinyt kuin pistää pallon suomalaiselle.

Heitto ei koriin osunut, mutta Markkasta rikottiin ja näin edessä oli kolme vapaaheittoa. Ensimmäisen suomalainen missasi selvästi, mutta upotti kaksi seuraavaa ja näin Bulls otti ison vierasvoiton.

– Olin koko päivän vahva, jo lämmittelyssä. Toinen heitto näytti lyhyeltä. Meteli oli valtava, korvat soivat vieläkin. Mutta ei se häirinnyt minua, Markkanen kertoi medialle.

– Näyttökerrat ovat se tärkein juttu. Tämä on bisnestä. Halusin vain tehdä siitä vähän mielenkiintoisempaa, Markkanen vitsaili ensimmäisestä missatusta vaparistaan.

Bullsin ryhmästä Zach LaVine teki 22 pistettä, Porter 17 ja Lopez 18. Kokeneen sentterin Lopezin osalla pelin jälkeen keskusteltiin myös siitä, että mies sittenkin saattaisi haluta jatkaa Bullsissa ja ainakin valmentaja Jim Boylen myös pitää veteraanin ryhmässään.

Lauri Markkanen, Magic – Bulls 22.2.2019

38 minuuttia
Pisteet 25
Pelitilanneheitot 8 / 21
Kolmen pisteen heitot 4 / 10
Vapaaheitot 5 / 6
Levypallot 11
Syötöt 2
Plusmiinus +2