NBA

LeBron ja Kevin Love murskasivat Raptorsin toiveet

Cleveland Cavaliersin LeBron James ja Kevin Love lähtivät töihin pudotuspeliottelun toisella puoliajalla ja pistivät kahteen pekkaan Toronto Raptorsin nippuun vajaassa kymmenessä minuutissa.

Raptors – Cavaliers 110-128
Ottelun tilastot

Ensimmäisen ottelun yllätyksellisesti hävinnyt Raptors avasi joukkueiden välisen toisen ottelun Torontossa vahvasti. Tähänkin peliin suosikkina lähtenyt itäisen konferenssin runkosarjakärki hallitsi peliä ja takamiehet Kyle Lowry (21p) ja DeMar DeRozan (24p) pitivät tahtipuikkoa käsissään.

Kun joukkueet palasivat pukukopista toiselle puoliajalle, oli sävel toinen. Ensimmäisellä puolikkaalla Cavaliersia pelissä mukana kannatellut James pisti isompaa pykälää sisään ja samaan aikaan Love dominoi Raptorsin pienempiä puolustajia.

Raptorsilla ei ollut mitään vastausta Loven korinalusliikkeille, kun Toronton sentteri Jonas Valanciunas istui penkillä. Kotijoukkue yritti pitää voimahyökkääjää kurissa takamiestensä yksilöpuolustuksella, ja Love söi Raptors-pelaajat elävältä.

Cavaliersin valmentaja Tyronn Lue istutti Loven viitospaikalle, mitä ensimmäisessä ottelussa epäonnistunut pelaaja ei täysin purematta niellyt, mutta lopulta tulos puhui puolestaan.

− Olen aina yrittänyt tehdä parhaani siinä, miten olen valmis uhrautumaan joukkueen puolesta. Joskus saatan vähän vastustella ja joissain tapauksissa se on ihan tervettä. Kunnioitan ja rakastan Ty’ta. Teen mitä tahansa joukkue tarvitsee.

− Hän näkee jotain minussa, kun pelaan viitospaikkaa, erityisesti hyökkäyspäässä. Kun pelini kulkee, hän haluaa minun ottavan siitä täyden edun, 31 pistettä takonut Love kertoi.

− Love pääsi vauhtiin meitä vastaan ja se oli vaikea matchup meille. Meillä on matchup-vaikeuksia kaikkialla ympäri kenttää, Raptorsin valmentaja Dwane Casey kertoi.

Loven ja Jamesin koreilla sekä avauspuoliajalta parantuneella puolustuksella Cavaliers käänsi tappioasemansa johdoksi ja jatkoi marginaalin kasvattamista. Päätöserässä taas James näytti mihin hän yhä parhaimmillaan pystyy.

James ajoi korille, jakoi syöttöjä vapaille pelaajille, pyöritti joukkueensa peliä − ja loppua kohden painoi kerta toisensa jälkeen sisään liki mahdottomia haastettuja, kaatuvia hyppyheittoja. Niitä heittoja kovinkaan moni ei edes NBA:ssa laita koriin kuin satunnaisesti, mutta James masensi Raptorsin melkein joka kerta pallon saadessaan.

Jamesin saldoksi muodostui 43 pistettä, 14 syöttöä ja kahdeksan levypalloa. Avauspelistä poiketen supertähti ei toisessa pelissä ottanut myöskään kuin kolme kolme pisteen heittoa, joten pisteet kertyivät avausjaksolla lay-upeilla ja loppua kohden pitkillä hyppyheitoilla.

− Tänä aamuna pystyimme aistimaan sen. Hän tiesi, mitkä panokset pelissä olivat. Hän tiesi, että jos saamme toisen voiton Toronton kotikentällä, se olisi meille valtava juttu. Ja hän pelasi juuri niin heti ylösheitosta lähtien. Tiesimme, että hänelle on tulossa erityislaatuinen ilta, Love kommentoi Jamesin suoritusta.

Cavaliers johtaa ottelusarjaa voiton myötä luvuin 2-0. Seuraavaksi sarja siirtyy Clevelandiin ja Raptors on todella pahassa pinteessä hävittyään molemmat kotiottelunsa, vaikka torontolaisten piti olla selvä suosikki sarjassa ja varsinkin kotikentällään äänekkäiden kanadalaisfanien edessä.