NBA

LeBron James jäi taas ilman MVP-pystiä

LeBron James

LeBron James on ollut NBA:n paras pelaaja viimeiset 15 vuotta. Siitä huolimatta hänet on valittu sarjan MVP:ksi vain neljä kertaa, edellisen kerran seitsemän vuotta sitten.

NBA:n tämän kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Milwaukee Bucksin nuori tähtipelaaja ”Kreikan friikki” Giannis Antetokounmpo − sinällään aivan ansaitusti. MVP-pokaali oli kreikkalaiselle toinen perättäinen.

Antetokounmpo sai 101:stä tarjolla olleista ykköspaikan äänistä 85 kappaletta ja James nappasi loput 16. Tämä oli neljäs kerta LeBronin uralla, kun hän jäi äänestyksessä kakkossijalle.

− Olen vihainen, koska sain vain 16 ykkösääntä 101:stä. Se minua ärsyttää enemmän kuin mikään muu. En sanoa, etteikö voittaja olisi ansainnut MVP:tä, mutta se minua ärsytti, James kommentoi äänestystulosta.

Sosiaalisessa mediassa LeBron oli vielä suorasukaisempi.

LeBronille on käynyt sama kuin aikanaan Michael Jordanille. Jordan valittiin urallaan ”vain” viisi kertaa MVP:ksi, vaikka hän oli kaikkien aikojen paras koripalloilija ja dominoi NBA:ta viidentoista vuoden ajan.

Äänestäjät vaikuttavat tylsistyvän äänestämään aina samaa miestä ja halutaan vaihtelua. Kun joku Derrick Rose tai Russell Westbrook pelaavat sen uransa parhaan kauden runkosarjassa, piirtävät äänestäjät lappuihinsa heidän nimensä − vaikka yhtään kukaan heistä ei olisi hetkeäkään miettinyt kenet he valitsisivat joukkueeseensa NBA:n ratkaisevassa finaaliottelussa.

Jamesin, ja omana aikanaan Jordanin, ei myöskään tarvinnut yrittää runkosarjassa kerätä mahdollisimman kovaa tilastoriviä, sillä se on täysin merkityksetöntä mestaruuksien voittamisen kannalta. Jos LeBron olisi ottanut sen ainoaksi tavoitteekseen, hän olisi saanut saldokseen 15 kautta putkeen vähintään 30/10/10 tilastot.

Kun aikanaan muistelemme 2010-lukua ja katsomme MVP-palkintojen voittajia, emme voi kuin ihmetellä mitä äänestäjät ovat ajatelleet − samaan tapaan kuin suhtaudumme nyt naureskellen niihin 1990-luvun vuosiin, kun voittajaksi valittiin joku muu kuin MJ.

Vaikka MVP ei vuoden 2020 MVP-pokaalia päässytkään nostelemaan, on hänellä erinomainen mahdollisuus päättää kautensa kuplassa NBA:n mestaruuteen ja valintaan pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.