NBA

LeBron James vie lahjakkuutensa enkelten kaupunkiin − kuka tähtipelaaja seuraa perässä?

NBA-kesän odotetuin ja mielenkiintoisin siirtouutinen saatiin kuulla heti heinäkuun alkuun. LeBron James siirtyy Los Angeles Lakersiin nelivuotisella sopimuksella, jonka arvo on huimat 154 miljoonaa dollaria.

Spekulaatiot Jamesin tulevasta osoitteesta ovat käyneet ylikierroksilla siitä lähtien, kun Cleveland Cavaliers hävisi NBA:n finaaleissa Golden State Warriorsille suoraan voitoin 4-0. LeBronin odotettiin jättävän kotikaupunkinsa Clevelandin ja todennäköisimpinä kohteena pidettiin juuri Lakersia.

Sopimus Lakersin kanssa kattaa neljä seuraavaa vuotta, tosin viimeinen näistä on Jamesin oma optiovuosi. Cavsissa pelatessaan LeBron ei halunnut sitoutua vuotta pidempiin sopimuksiin.

Lakersin piti huhujen mukaan saada riveihinsä myös tähtipelaaja Paul George, mutta hän päätyi tekemään jatkosopimuksen Oklahoma City Thunderin kanssa. Nyt Lakersin katseet seuraavaksi varmaksi kohti Kawhi Leonardia, joka voisi olla saatavissa kaupalla San Antonio Spursista.

Joka tapauksessa Lakersin ainoa tavoite tulevalla kaudella on Jamesin sopimuksen jälkeen mestaruuden voittaminen, joten ryhmä kaipaa kovan luokan vahvistuksia. Sellaisiksi ei vielä lasketa Jamesin kanssa samaan aikaan sopimukset Lakersiin tehneitä Lance Stephensonia ja Javale McGeetä.

Toisin kuin edellisellä kerralla, ei Jamesin lähtö Clevelandista herättänyt nyt vastaavaa närää. Viimeksi raivostunut Cavs-omistaja Dan Gilbert kiitti tällä kertaa nätisti Jamesia hänen Cavaliersille voittamastaan mestaruudesta.

− Sanat eivät riitä kertomaan sitä merkitystä ja niitä tunteita, jotka mestaruuden voittaminen toi koillis-Ohion ihmisille. Mitään tästä ei olisi tapahtunut ellei LeBron James olisi suostunut tulemaan takaisin kotiin ja johtamaan Cavaliersia luvattuun maahan.