NBA

Loiskis ja molskis, Warriors heitti itsensä seiskapeliin

Golden State Warriorsin heittoveljekset, ”Splash Brothers” Klay Thompson ja Stephen Curry pommittivat toisella puoliajalla Houston Rocketsin kumoon ja siirsivät konferenssifinaalin ratkaisun seitsemänteen peliin Houstonissa.

Warriors – Rockets 115-86
Ottelun tilastot

Rockets näytti karkaavan NBA:n finaaliin ryntäämällä erinomaiseen alkuun kuudennessa pelissä Oaklandissa. Avauserän jälkeen vierasjoukkueen johto oli jo 17 pistettä, ryhmän heitto putosi, James Harden oli tuttu fantastinen oma itsensä.

Mestari Warriors ei kuitenkaan ollut valmis vielä päättämään kauttaan. Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla peli alkoi kääntyä kotijoukkueelle. Kiriä johtivat Thompson ja Curry, jotka eivät näyttäneet voivansa erehtyä, ja puolestaan Rocketsin hyökkäys tyrehtyi.

− En halua mennä kotiin. En tänään. En halua mennä kotiin, Thompson huusi kesken ottelun.

Pelin toinen puoliaika olikin sitten yhtä koria. Jälkimmäisen 24-minuuttisen tulos puhuu karua ja kaunista kieltä: 64-25. Isät vs. pojat, heittäjät vs. keittäjät. Curry (29p) upotti viisi kolmen pisteen heittoa ja kulmakolmosissa lähes erehtymätön Thompson (35p) yhteensä yhdeksän onnistunutta heittoa kaaren takaa.

− Kaveri on kone. Hän on niin loistavassa fyysisessä kunnossa. Hän puhkeaa kukkaan näissä tilanteissa, ja tänään hän oli fantasinen, Warriorsin valmentaja Steve Kerr sanoi.

− Kaikelle on oma syynsä. Mutta tämä tuntui hyvältä, ihan rehellisesti. Halusin pelata niin intohimoisesti kuin mahdollista tänä iltana. Kuulostin varmaan äänekkäämmältä kuin tavallisesti. Kun olet selkä seinää vasten ja heittosi uppoa, voit silti kontrolloida intohimoasi ja kuinka kovaa pelaat. Yleensä kun teen niin, se näkyy myös muuten pelissäni, Thompson sanoi.

Vaikka Warriorsin voiton takana oli ensisijaisesti loistava heitto- ja hyökkäyspeli, oli lähes yhtä mainiota joukkueen puolustuspeli ensimmäisen erän jälkeen. Rocketsin hyökkäyksen itseluottamus katosi totaalisesti, eikä Hardenistakaan ollut kantamaan joukkuettaan.

Tosin myös tuomarointi vaikutti olevan selvästi kotiryhmän puolella, sillä Harden varsinkin turhautui siihen, että häntä rikottiin toistuvasti ilman vihellyksiä. Erityisesti Draymond Greenillä oli läpi ottelun omat sääntönsä.

Niin upeassa heitossa kuin Curry ja Thompson olivatkin, oli lähellä ottelun ratkaisutekijöitä myös Rocketsin hyytyminen, jopa sulaminen. Päätöserän ensimmäisen yhdeksän minuutin aikana joukkue teki kaksi (2) pistettä Clint Capelan donkilla. Loput erän pisteet tulivat roska-ajalla kakkosmiesten ollessa kentällä. Ei siis kiriä, vaan täydellinen katoaminen.

− Ei ole mitään paineita. Se on mahdollisuus, mahdollisuus, josta me kaikki olemme innoissamme. Seitsemäs ottelu kotihallissamme. Sitä varten teimme töitä koko runkosarjan ajan, jotta saimme kotikenttäedun, Harden kuitenkin tappiosta huolimatta puhkui yhä itseluottamusta.