NBA

Markkanen ei osunut edes vahingossa, Bulls romahti tappioon

Lauri Markkasella oli sysimusta ilta Los Angeles Lakersia vastaan, eikä Chicago Bullsinkaan peli juuri paremmin kulkenut. Bulls menetti 20 pisteen johtonsa ja hävisi Lakersille 107-123.

Markkasen saldoksi 11 pistettä ja viisi levypalloa, mutta tilastorivin huomiota herättävin lukema oli kolmen pisteen heitot: 0/8.

Suomalaisen heitot eivät myöskään olleet edes kovin lähellä, vaan avoimistakin paikoista Markkanen missasi heiton toisensa jälkeen. Markkasen kunniaksi täytyy sanoa, että lukuisista ohiheitoista huolimatta jyväskyläläinen ei arkaillut, vaan laittoi heittonsa ilmaan, kun paikka aukesi.

Muutenkin Markkasen ilta oli kehno, sillä puolustuspäässäkin suomalaista vastaan tehtiin liikaa helppoja koreja. Tosin viimeisellä neljänneksellä Markkanen selvisi vähintään kohtuullisesti ottelun parhaan pelaajan LeBron Jamesin (36/10/4) miesvartioinnista.

− Tiedostan, että en ole pelannut kuten pelasin helmikuussa. Kun jatkan työntekoa kuten tähänkin asti, tiedän että se tulee vielä takaisin, sillä kaikki tuntuu samalta. Heitot eivät nyt vain putoa, Markkanen kertoi Chicago Sun-Timesille.

− Minulla on fiilis, että LeBron tulee tänne ja pelaa hyvää koripalloa, ja hän olikin loistava. Olen pettynyt pallonmenetyksiimme, he saivat korinsa nopeista hyökkäyksistä, Bullsin valmentaja Jim Boylen kertoi.

Bulls sai otteluun loistavan alun ja karkasi jo 20 pisteen johtoon. Toisella ja kolmannella neljänneksellä joukkue kuitenkin antoi Lakersille hurjat 82 pistettä ja ottelu kääntyi vierasjoukkueelle hyvin nopeasti.

Kun Bulls pelasi jälleen ilman polvivaivaista Zach LaVinea, näkyy joukkueen penkin kapeus. Vielä kun Wayne Selden tuli ulosajetuksi tuomareille mussuttamisesta, ei chicagolaisilta löytynyt riittävästi tasokkaita pelaajia vastaamaan vielä varamiehisempänä pelanneen Lakersin huimaan vauhtiin.

Markkasen illan komeimmaksi suoritukseksi tuli tämä näyttävä alley-oop-donkki nopeasta hyökkäyksestä.

Lauri Markkanen, Bulls − Lakers 12.3.2019

35 minuuttia
Pisteet 11
Pelitilanneheitot 4 / 17
Kolmen pisteen heitot 0 / 8
Vapaaheitot 3 / 3
Levypallot 5
Plusmiinus +1