NBA

Markkanen ja Bulls kaatuivat päätöserässä − ”Sain kokemusta kahta todella hyvää pelaajaa vastaan”

Chicago Bulls hävisi päätösneljänneksen Detroit Pistonsille peräti 24-43 ja hukkasi samalla pelin, jota kotijoukkue johti koko ottelun ajan. Lauri Markkasen saldoksi jäi 18 pistettä ja ottelu oli myös suomalaiselle kaksijakoinen.

Bulls dominoi ottelun alkua, kasvatti mukavan johtoaseman itselleen, mutta lopussa peli suli ryhmän käsistä hyvin nopeasti ja tappio Pistonsille tuli luvuin 104-112.

Markkanen ei ollut tällä kertaa Bullsin hyökkäyksen ykkösmies, vaan isommissa rooleissa olivat Zach LaVine (24p) ja Otto Porter (23p). Siilitukkainen suomalainen pelasi paikoittain erittäin hyvää puolustuspeliä itseään selvästi vahvempia Blake Griffiniä (27p) ja Andre Drummondia (20/24) vastaan.

Päätöserässä Markkanen oli kuitenkin isoissa vaikeuksissa Griffinin kanssa ja ratkaisuhetkillä kokenut tähtipelaaja kuritti suomalaista kerta toisensa jälkeen.

− Heidän energiansa, yrityksensä ja fyysisyytensä oli meitä parempaa. Emme pystyneet vastaamaan siihen toisella puoliajalla ja teimme virheitä puolustuksessa.

− Mielestäni se on hyväksi itselleni. Sain kokemusta kahta todella hyvää pelaajaa vastaan. He ovat vähän erilaisia pelaajia kuin mitä vastaan pelaan normaalisti, supervahvoja ja yrittävät dominoida voimallaan, Markkanen kertoi Bullsin haastattelussa.

Ei Markkanen silti jäänyt täysin toimettomaksi, vaan pamautti aiemmin pelissä esimerkiksi hurjan donkin Drummondin naamaan.

Suomalainen oli myös muuttanut hiustyyliään, kun kultakutrit olivat kadonneet LaVinen painostuksesta ja tilalla oli lyhyt siilitukka.

Lauri Markkanen, Bulls − Pistons 8.3.2019

36 minuuttia
Pisteet 18
Pelitilanneheitot 7 / 16
Kolmen pisteen heitot 2 / 6
Vapaaheitot 2 / 2
Levypallot 6
Syötöt 2
Plusmiinus -4