NBA

Markkanen jatkoi loistoaan 31/18 saldolla – katso tähtihetket

Lauri Markkanen teki kolmannessa ottelussa peräkkäin vähintään 30 pistettä ja kahmi lisäksi peräti 18 levypalloa, kun Chicago Bulls haki yllättävän vierasvoiton Brooklyn Netsistä 125-106.

Markkanen oli liekeissä heti ottelun alusta lähtien, kun suomalaisen avauserän suoritus oli likimain täydellinen. Neljänneksellä Markkanen teki kahdeksan pistettä, otti viisi levypalloa ja näytti vastustajilleen hauista kahden huiman blokin verran.

Bullsin peli-ilme ottelussa ylipäänsä oli erittäin positiivinen ja joukkue näytti täysin uudistuneelta, kun ryhmään oli liittynyt mukaan Otto Porter Washington Wizardsista. Porter teki Bulls-debyytissään heti 18 pistettä ja istui joukkueen avausviisikkoon kuin nakutettuna.

– Hän pelasi loistavasti vielä ilman harjoituksia tai edes kunnon lämmittelyä. Olen tyytyväinen, että saimme hänet. Meillä oli ennen kauppaakin hyviä korintekijöitä, mutta Otto on tosi hyvä kolmen pisteen heittäjä ja hän pystyy myös puolustamaan, Markkanen kommentoi.

Markkanen oli jälleen Bullsin ykköspelaaja ja peli oli suomalaiselta yksi kokonaisvaltaisimmista suorituksista tällä kaudella. Jyväskyläläinen upotti niin kaukoheittonsa, ajoi korille vahvasti, teki pisteitä put-backeilla ja oli hyökkäyspäässä jatkuvasti vaarallinen.

Myös puolustuspelissä Markkanen kunnostautui noiden kahden blokin lisäksi myös pääsääntöisesti erittäin vahvoilla otteilla sekä luonnollisesti myös nappaamalla oman korin alta 16 levypalloa.

– Hän on fiksu. Hän tietää, että jos hän hakee levypalloja, se saa hänet peliin mukaan. Joten hän yrittää saada kaikki mahdolliset levypallot ja sitten yhtäkkiä ajaa palloa korille enemmän, Bullsin valmentaja Jim Boylen kertoi.

Bullsin seuraava ottelu on heti perään lauantaina, kun Chicagoon vieraaksi matkaa juuri Wizards, jonka kanssa kaupat Porterista tehtiin. Pois myyty Bobby Portis teki debyytissään 30 pistettä ja Jabari Parker puolestaan keräsi tilastorivin 7/11/9s.

Lauri Markkanen, Nets – Bulls 8.2.2019

38 minuuttia
Pisteet 31
Pelitilanneheitot 11 / 18
Kolmen pisteen heitot 4 / 7
Vapaaheitot 5 / 6
Levypallot 18
Blokit 2
Plusmiinus +17