NBA

Markkanen sairastui kesken ottelun, Raptors puolivaloilla voittoon

Lauri Markkanen oli jo ennen tiistain ottelua valitellut heikkoa oloaan ja suomalainen joutui jättämään pelin kesken puoliajalla. Chicago Bulls kärsi selvän tappion NBA:n Itäisen konferenssin huippujoukkueelle Toronto Raptorsille luvuin 103-112.

Markkanen ei näyttänyt ottelun alussa omalta itseltään ja väsähti jo muutaman minuutin pelaamisen jälkeen. Myös miehen heitot viuhuivat enimmäkseen ohi kuin vain kaksi kymmenestä korintekoyrityksestä putosi sisään.

Puoliajan jälkeen Markkanen ei enää palannutkaan kentälle. Sairastumisestaan huolimatta hän pelasi puolustuspäässä mainiosti, mutta hyökkäyksessä mikään ei sujunut ja Markkaselle kertyi myös helppoja pallonmenetyksiä.

Kun Markkanen oli sivussa ja ennestään loukkaantuneina pelistä olivat sivussa aloitusviisikon miehet Zach LaVine, Otto Porter ja Kris Dunn, oli Bulls liikkeellä todella ohuella ryhmällä. Jos lukuun lasketaan vielä jo alkukaudesta loukkaantunut sentteri Wendell Carter, oli chicagolaisilta pois pelistä käytännössä koko kärkiviisikkonsa.

Näin Raptors ei joutunut kotikentällään esittämään parastaan, vaan nappasi voiton hyvin helposti ja sen suurempia pyristelemättä. Kukaan torontolaisten aloitusviisikosta ei joutunut pelaamaan yli 22 minuuttia ja koko joukkueesta kuusi pelaajaa keräsi kaksinumeroisen pistesaldon.

Kun Bullsin kautta on jäljellä enää seitsemän ottelua, on seuran suurin toivo, että Cleveland Cavaliers nappaisi vielä muutaman voiton ja nousisi sarjataulukon peräpäässä Bullsin ohi. Tällä ohi Bulls on neljänneksi viimeisenä, mikä tietäisi 12,5 prosentin mahdollisuutta ykkösvarauksen saamiseen. Kaikki kolme heikointa joukkuetta taas saavat saman 14 prosentin mahdollisuuden.