NBA

Markkasella ja Bullsilla hankalaa, tankkauksessa koomisia piirteitä

Chicago Bullsilla oli vaikea ilta Detroitissa, kun kotijoukkue kyykytti joukkuetta lukemin 99-83. Lauri Markkasen ilta oli yhtä heikko kuin koko Bullsin ja saldoksi jäi vain kuusi pistettä.

Kun NBA pakotti Bullsin peluuttamaan veteraanipelaajiaan katsomossa istuttamisen sijaan, saa joukkueen peluutus jo farssimaisia piirteitä. Robin Lopez ja Justin Holiday olivat avauskokoonpanossa, pelasivat ensimmäisen erän täydet 12 minuuttia – ja sen jälkeen istuivat koko loppupelin penkillä.

Lopezin ja Holidayn hyvien otteiden myötä Bulls oli avausneljänneksen jälkeen vielä 26-21-johdossa, mutta sen jälkeen lasketeltiinkin alamäkeä. Sen kummemmin Markkanen, Zach LaVine kuin Bobby Portiskaan eivät pystyneet kannattelemaan vieraiden peliä Pistonsia vastaan.

Markkanen heitti kentältä vain kolme kahdestatoista yrityksestään sisään (kaksi donkkia), eivätkä LaVinen (3/15) tai Portisin (1/10) saldot olleet yhtään kauniimmat. Tosin Bullsin erikoinen peluutus ei ole myöskään varmasti omiaan nuoria pelaajia auttamaan.

− En usko, että tällaisessa pelissä on mitään hirveän yllätyksellistä. Kris [Dunn] oli kuukauden sivussa aivotärähdyksen takia, Zach oli sivussa lähessä kalenterivuoden ja Lauri pelaa tässä vaiheessa uraansa todella isoja minuutteja. Tässä ei kuitenkaan ole mitään, mitä hän ei olisi kokenut aiemmin, Bullsin valmentaja Fred Hoiberg kertoi Chicago Tribunelle.

Lauri Markkanen, Pistons-Bulls 9.3.2018

27 minuuttia
Pisteet 6
Pelitilanneheitot 3 / 12
Kolmen pisteen heitot 0 / 3
Levypallot 8
Plusmiinus -17