NBA

Markkaselle tupla-tupla (14/14) ja Bullsille voitto

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Chicago Bullsin avausviisikossa nähtiin joukkueen paras kolmikko, kun Zach LaVine palasi nilkkavammansa jälkeen avaukseen Lauri Markkasen ja Kris Dunnin rinnalle. Tuloksena oli Bullsille 101-92-vierasvoitto Washington Wizardsista.

Markkasella ei ollut paras mahdollinen heittopäivä, kun vain joka kolmas suomalaisen heitoista upposi ja kaaren takaa kolmosista vain yksi viidestä. Silti Markkanen pystyi tuomaan positiivisia asioita Bullsin peliin ja otti kautensa toiseksi parhaan levypallosaldon.

Bullsin paras pistemies oli LaVine 24 pisteellään. Loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut takamies oli parhaimmillaan toisella puoliajalla, kun Bulls tasaisen avauspuoliskon jälkeen karkasi johtoon ja voittoon.

Bulls-kannattajille ottelu tarjosi ensimmäisiä merkkejä siitä, mitä voi olla luvassa. Vaikka Wizards ei sarjan kärkijoukkueisiin lukeudukaan, oli vierasvoitto chicagolaisille tärkeä ja yhtä lailla merkityksellistä oli tähtikolmikon pelaaminen yhdessä.

− Mielestäni saimme avoimia heittoja, kun he olivat kentällä yhdessä. Vastustajan puolustuksen täytyy kunnioittaa Lauria ja heidän pitää olla varovainen Dunnin kanssa. Heitä täytyy joskus tuplata.

− Kun sinulla on tuollaisia hyviä pelaajia, vastustajat tietävät heidät ja ovat varautuneet heihin. Mutta kolmea pelaajaa on vaikea pysäyttää, ehkä vielä voit tehdä sen kahdelle. On vaikea pitää kaikkia lukossa, kun he pelaavat oikealla tapaa, Bulls-valmentaja Jim Boylen kertoi.

Markkanen jäi tällä kertaa hieman pienempään rooliin Bullsin hyökkäyksessä, kun toisaalta miehen heitto ei ollut aivan merkissään ja toisaalta valmentaja Boylenin sanoin suomalaista vartioidaan aiempaa tarkemmin.

Suomalaisen pelin näyttävin suoritus oli upea donkki Jeff Greenin naamaan. Markkanen sai pallon kulmassa, ajoi rohkeasti kohti koria, ohitti Greenin torjuntayrityksen ilmassa hyppäämällä osin poispäin korista ja silti sai painettua pallon voimalla alaspäin koriin.

Lauri Markkanen, Wizards-Bulls 28.12.2018

29 minuuttia
Pisteet 14
Pelitilanneheitot 5 / 15
Kolmen pisteen heitot 1 / 5
Vapaaheitot 3 / 5
Levypallot 14
Virheet 5
Plusmiinus +9