NBA

Markkaselta jälleen yksi huippupeli − ”Hän on ykköskaveri ja meidän pitää pelata palloa hänelle”

Chicago Bullsin orastava kolmen voiton putki päättyi, kun Milwaukee Bucks haki voiton luvuin 117-106, vaikka joukkue joutui pelaamaan ilman Giannis Antetokounmpoa. Lauri Markkanen oli tuttuun tapaan Bullsin ykköstähti 26 pisteellä ja 12 levypallolla.

Bulls sai peliin vauhdikkaan alun ja johti ottelua parhaimmillaan jo 14 pisteellä. Myös Markkanen oli liekeissä avauserässä, kun ensimmäisen neljänneksen saldoiksi suomalainen keräsi huimat 14 pistettä ja neljä levypalloa.

Toinen neljännes koitui Bullsin kohtaloksi, kun vieraileva Bucks voitti sen peräti 22 pisteellä, ja piti sen jälkeen johtoasemastaan kiinni ottelun loppuun asti.

− Emme saaneet stoppeja ja pallon liike hyökkäyksessä pysähtyi. Meidän täytyy olla fiksumpia. Johdimme kovaa joukkuetta 14 pisteellä, mikä osoittaa mihin me pystymme parhaimmillamme, Markkanen kertoi.

Markkasen tupla-tupla-hurjastelu jatkui, mutta siltäkin osin ennätyksellinen putki katkesi. Tosin tämä tapahtui tilastoniilojen toimesta jo aiemmin, kun suomalaiselta otettiin jälkikäteen yksi levypallo pois aiemmasta ottelusta ja sen levypallomäärä jäi näin ollen yhdeksään.

Silti suomalaisen liki täydellinen helmikuu sai Bucks-ottelussa jatkoa, kun kovalla itseluottamuksella pelaava Markkanen tekee koreja läheltä, kaukaa, hyökkäyslevypalloista ja lähes jokaisella mahdollisella tavalla.

− En ole niin kiinnostunut tilastoista, en edes tiennyt tuota. Yritän vain napata levypalloja ja lähteä juoksemaan. Pelityylimme on sellainen, että kuka tahansa levypallon saakin, hän lähtee juoksemaan hyökkäystä ylöspäin, Markkanen kommentoi, kun häneltä kysyttiin siitä kuinka hänellä on kasassa 10 tupla-tuplaa viimeisestä tusinasta ottelusta.

Bulls joutui otteluun ilman pelintekijäänsä Kris Dunnia ja jalkavammasta kärsivää Otto Porteria. Kun viime pelissä 42 pinnaa upottanut Zach LaVine (12p) jäi normaalia pienempään rooliin, oli korinteko Markkasen ja toisen ison miehen Robin Lopezin (26p) vastuulla.

− Lauri on mukana niin monissa hyökkäyksissä ja pallo löytää hänet. Hän on iso osa meidän pelisuunnitelmaamme. Pallo on paljon hänen käsissään, mitä me haluammekin. Joukkueemme on tietoinen siitä, että hän on ykköskaveri ja meidän pitää pelata palloa hänelle, Bullsin valmentaja Jim Boylen kertoi.

Lauri Markkanen, Bulls – Bucks 25.2.2019

36 minuuttia
Pisteet 26
Pelitilanneheitot 11 / 22
Kolmen pisteen heitot 2 / 6
Vapaaheitot 2 / 2
Levypallot 12
Plusmiinus -9