NBA

Markkasen Bulls jatkaa törsäämistään, polvivaivaiselle Parkerille iso sopimus

Takamiehensä Zach LaVinen kanssa massiivisen jatkosopimuksen aiemmin tehnyt Chicago Bulls jatkaa tuhlailuaan NBA:n kesän markkinoilla. Tällä kertaa seura teki kaksivuotisen, 40 miljoonan dollarin sopimuksen Jabari Parkerin kanssa.

Parker on vuoden 2014 varaustilaisuuden toinen varaus, jonka ura on lähtenyt röykkyiseen alkuun, kun mies on kaksi kertaa joutunut kuntouttamaan itsensä vakavista eturistisidevammoista.

Viime kaudella Parker vain 31 ottelussa ja oli Milwaukee Bucksin avausviisikossa ainoastaan kolme kertaa. Neljän vuoden Bucks-uransa aikana Chicagosta lähtöisin olevan pieni laitahyökkääjä on ollut avauksessa vasta 150 kertaa vammojensa takia.

Bucks oli tehnyt Parkerille myös oman tarjouksensa, kun pelaaja oli tulokassopimuksensa jälkeen rajoitettu vapaa agentti. Kun kävi selväksi, että Bullsin tarjous on merkittävästi suurempi, veti Bucks oman tarjouksensa takaisin. Tähän syynä oli, että näin Parker saattoi allekirjoittaa Bullsin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, jonka jälkimmäinen vuosi on seuran optio.

Toissa kaudella Parker pystyi 51 ottelussa pelaamaan 20,1 pisteen keskiarvolla, joten Bulls sai ryhmäänsä mukaan kovan luokan korintekijän − mikäli pelimies vain pysyy kauden ehjänä.

Tosin nyt Bullsin avausviisikossa on Parkerin ja LaVinen myötä kaksi pelaajaa, jotka kummatkin mieluusti heittävät palloa kohti koria joka kerta sen haltuun saadessaan sekä joiden puolustuspään työskentely on monien arvioiden perusteella erityisen heikkoa.

Lauri Markkasen pelin ja kehittymisen kannalta olisi luonnollisesti ideaalimpaa, jos Bullsin ryhmässä olisi pätevämpiä syöttäjiä ja joukkuepelaajia sekä edes tyydyttävään puolustuspeliin kykeneviä koripalloilijoita.

Isot sopimukset kuitenkin tekevät selväksi sen, että Bullsin lähtökohtana ei tulevalla kaudella enää ole tankkaus ja mahdollisimman korkean varausvuoron saaminen, vaan Chicagossa tähyillään jo suurempi voittolukemia kohti.